Så hittar du ligg på dejtingappar – Våra tips för sexdating

Innehållsförteckning

Stötta Kondomguiden

Denna artikel kan innehålla sponsrade länkar med utvalda produkter
Hitta ligg dejtingappar

Vi människor har våra grundläggande behov. Förutom det mest uppenbara som mat, tak över huvudet och värme så är faktiskt närhet, relationer och sex också del av dessa. Så när du känner för att ligga och längtar efter närhet så är det högst naturligt.

Tiderna har förändrats och idag är det inte lika lätt att gå ut på puben och hitta någon för natten. När du var yngre kändes det kanske också lättare att hitta ligg genom gemensamma bekanta eller på fest.

Som tur är så har tiderna anpassat sig efter att vi numera är lite mindre sociala IRL och behöver hjälp på traven. Hur gör du för att hitta ligg genom appar? Häng med mig på en djupdykning och lär dig hur du bär dig åt på de största dejtingapparna för att få ligga! 

På vilka dejtingappar ska du leta ligg?

Det finns många olika alternativ därute för den som letar efter sällskap i sänghalmen. Jag kommer att tipsa om de jag tycker är bäst och som har många användare i Sverige. Där kommer du träffa Sveriges snyggaste och skönaste singlar!

Elitsinglar.se

Är du en driven, välutbildad karriärist som vill träffa folk i din egen kaliber utan att behöva sortera ut alla du inte tycker passar? Kolla då in elitsinglar. Det är en fördel om du har en akademisk examen, eftersom nästan 70% av medlemmarna är det. Du får göra ett personlighetstest och matchas med de som är lämpliga. Elitsinglar har visserligen en relativt hög månadskostnad, men å andra sidan är kvaliteten på de du matchar med hög.

Match.com- en av Sveriges största dejtingsidor

Match.com, en riktig klassiker inom nätdejting. Här hittar du singlar inte bara i Sverige utan även i andra länder om du är äventyrligt lagd. Månadskostnaden är något lägre än på elitsinglar men tillräcklig för att sortera ut lite av det spam som exempelvis Tinder har en del av. En annan bra sak är att Match.com har en massa bra resurser, exempelvis personlighetstest för att hitta passande singlar och en massa grymma artiklar som lär dig allt du behöver veta om nätdejting.

Tinder- svajpa dig genom stans singlar

Man måste självklart också nämna Tinder som fått rykte om sig att vara en renodlad “hookup-app”. Riktigt så är det inte, men det är sant att upplägget med att se ett foto en millisekund för att bestämma sig på impuls om det är en intressant person eller inte är perfekt för snabba, heta möten. En nackdel med Tinder är att det går så otroligt snabbt att bli avfärdad. I ett hav av fiskar har särskilt män det ofta knepigt att få matchningar, särskilt de som inte är Hollywoodsnygga hunkar utan mer vanliga killar. 

Hur du gör en bra profil

Det här är antagligen den viktigaste biten av internetdejting. Här har du inte möjlighet att charma någon med bästa utstrålningen eller godaste parfymen. Nätdejting betyder att du blir bedömd blixtsnabbt, och du behöver därför använda dina millisekunder till att fånga intresse hos de du vill fånga. Till skillnad från på Tinder får du på match.com och Elitsinglar oftast profilvisningar från de som hittat dig genom filter och chansen är högre att du faktiskt är deras smak. Dessutom så köper du dig lite mer tid än på Tinders snabba svajpanden. Här är några snabba tips för hur du lyckas med att få meddelanden, matchningar och besök på profilen:

  • Låt en “vettig” kompis kolla igenom din profil och ge feedback innan du ger dig ut
  • Satsa på bilderna, undvik selfies och använd endast bilder andra människor tagit av dig i en härlig naturlig bild. 
  • Skriv gärna en rad om dig själv, tom profil ökar känslan av att din profil är en bot.

Hur du väljer bilder till din dejtingprofil

Det här beror ju lite på vad du har för smak och vilka personer du är ute efter, men nu gäller mina tips relativt “vanliga” människor. Försök inte att ha bilder som skriker ut att du vill visa hur snygg du är. Välj bilder där du gör olika saker du gillar och som visar vem du är (dina positiva sidor…).

Undvik toaselfies för allt i världen, och bilder du tagit på din mage i dåligt ljus. Satsa istället på en bild där du ler på din favoritstrand, hoppar fallskärm eller gosar med din katt. Vill du ligga med en manganörd som dig själv? Ta en bild där du är utklädd till din favoritkaraktär. Låt också kompisar godkänna dina bilder, särskilt vänner av samma kön som du vill fånga.

Välj också några stycken bilder, 1-2 är för lite för att någon ska kunna avgöra hur du ser ut. 

Vill du veta mer om hur du gör den perfekta profilen som drar till sig potentiella dejter så har Match.com flera bra artiklar som djupdyker i det!

Hur du får svar på meddelanden på dejtingappar

Helt enkelt hur du undviker att bli ignorerad på dejtingappar och faktiskt fångar dina potentiella liggs intresse, förutom att ha en bra profil. Här är en intressant sak, det viktigaste du kan göra för att få svar från en matchning eller person på en dejtingsida är att utmärka dig på ett sätt som får personen att tänka på dig en stund.

Det kan vara genom att ställa en riktigt intressant och tänkvärd fråga hen inte får så ofta, en fin men lite annorlunda komplimang eller skicka en riktigt rolig GIF. Ett urtråkigt “hej” eller en sliskig kommentar är sällan framgångskoncept så länge du inte har en exceptionell profil. Skriv gärna något som får personen att känna sig unik och speciell, ingen vill ha ett copy-paste meddelande.

Var tydlig med dina intentioner

Du kanske har varit med om att du träffar en trevlig tjej eller kille som du också har bra sexuell kemi med. Ni dejtar, flörtar och har det kul tillsammans. Tills en dag, när personen bjuder med dig att träffa hens kompisar eller frågar om ni ska gå på bio.

Du inser att det ni har inte alls är lika casual för den du träffar och du riskerar att krossa ett hjärta… Se därför till att klargöra redan från början vad du vill. Är du bara ute efter att ligga och ett förhållande inte passar just nu: var öppen med det.

Det finns fler än du tror som också bara är ute efter närhet och sex, men kan vara hur trevliga som helst för det. Du kan antingen skriva på din profil vad du är ute efter, klargöra det innan ni ses eller berätta på första dejten. Skriv inte att du är ute efter sex men skriv att du inte är här för att hitta kärleken t.ex.

Hur du dejtar seriöst genom appar

Likadant om du faktiskt vill ha ett seriöst förhållande. Det är lätt i dessa hookup-tider att människor tar för givet att man bara vill ligga även om det inte är så.

Skriv gärna på din profil att du är ute efter ett förhållande, eller ta upp det tidigt. Ligga på första dejten eller inte? Det finns nuförtiden ingen regel om att det är ett no no att ha sex med en potentiell partner på första dejten. Många tycker ändå det känns bra att vänta en eller två dejter innan de hoppar i säng för att undvika missförstånd. 

För den som fastnar i “one night stand-facket” trots allt kan jag rekommendera att du läser på lite om anknytning, som ofta har svar för de som inte får till det seriösa dejtandet. Ett vanligt fel många som vill hitta en partner gör är att de väntar på en dejt där passionen slår till stort på en gång. Riktig och trygg kärlek börjar faktiskt oftare med en varm, vänskaplig känsla som utvecklas till något mer passionerat längre fram.

Visa respekt och var lyhörd

Det här kan vara en fin linje för vissa. Å ena sidan ska du vara lyhörd och visa respekt, men å andra sidan kan det finnas tillfällen där du måste ta första steget. Vissa har lättare för det än andra, och särskilt bland män finns förmågan att överskatta hur intresserad den andra personen är av att gå vidare… Är du osäker, kan du prova att berätta innan du tar ett steg.

Exempelvis, “jag känner mig attraherad av dig och skulle gärna ta med dig hem/kyssa dig” eller liknande. Är din dejt inte sugen på mer så respektera det. Ingen har någonsin fått intimitet på ett sjyst och hälsosamt sätt genom att tjata.

Tålamod och respekt kan vara nyckeln

Även om du och den du träffar bara är sugna på att ligga så räcker det inte för alla att hälsa och hoppa direkt i säng. Vi människor är olika i vår sexualitet, och vissa vill först känna in om det finns en attraktion innan de provar något fysiskt. Att då gå från punkt A till C direkt kan vara ett säkert sätt att INTE få ligga. Att få respekt är sexigt!

Dela inlägget

Share on facebook
Share on print
Share on whatsapp
Share on email