Det bästa vattenbaserade glidmedlet (bäst i test 2022)

Innehållsförteckning

Stötta Kondomguiden

Denna artikel kan innehålla sponsrade länkar med utvalda produkter
Vi testar 1

Glidmedel överlag är underskattat. Många dömer ut glidmedel innan dem överhuvudtaget ens har testat det och det tycker jag är tråkigt. Att använda glidmedel förhöjer och förenklar sexlivet på mängder av sätt oavsett om du är själv eller inte. Våga prova glidmedel, det är verkligen en game changer. Oavsett om du är nybörjare eller rentav ett proffs kan du behöva lite hjälp i djungeln av glidmedel. Vilket är egentligen det bästa? Jag väljer idag att endast jämföra vattenbaserade glidmedel. Dels för att det är mest populärt men också för att ett vattenbaserat glidmedel är så lättanvänt. För att göra det enkelt har jag gjort en lista med mina favoriter och de vattenbaserade glidmedel som jag anser är bäst i test 2022. Häng med, nu åker vi! 

Idag är det Felicia som skriver detta testet och anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att jag är trött på klibbiga och dåligt fungerande glidmedel. Dessa brukar alltid antingen torka ut snabbt eller klibba så mycket att det blir jobbigt att sova i sängen efter sexet om man inte har tvättat sig med tvål.

Bästa vattenbaserade glidmedlet 2022:

Det bästa vattenbaserade glidmedlet 2022 anser jag är Liquid Silk Vattenbaserat Glidmedel. Det är en solklar bäst i test vinnare för mitt glidmedelstest. Det bästa med Liquid Silk glidmedel är den silkeslena känslan det ger under samlag. Det klibbar inte, håller länge och jag älskar dessutom att den har en pumpfunktion vilket gör den lätt att applicera. Men med det sagt har jag självklart flera favoriter. 

  1. Liquid Silk Vattenbaserat Glidmedel
  2. Pjur Woman Nude Vattenbaserat Glidmedel
  3. RFSU Klick Natural Glide Vattenbaserat Glidmedel
  4. Sinful Aqua Vattenbaserat Glidmedel
  5. Kaerlig Ekologiskt Vattenbaserat Glidmedel

Topp 5 bästa glidmedel som jag testat

  1. Liquid Silk Vattenbaserat Glidmedel

Första placeringen går till Liquid Silk. Det bästa är glidmedelspumpen vilket gör det enormt lättapplicerat. Det är ett vattenbaserat glidmedel som passar både för onani men minst lika bra för samlag. Det är skonsamt, prisvärt och lämnar huden silkeslen, en självklar favorit helt enkelt. 

Eftersom att slippa det klibbiga efter sexet så tycker jag även att man borde nämna att detta glidmedel inte klibbar lika mycket som konkurrenterna.

Varför är pumpen bra? Jo. Det är faktiskt så att när jag köpte detta glidmedel så fick jag en extremt bra och rolig idé. På engelska stavas det “soap dispenser wallmounted”. Det finns ju tvålpumpar man kan sätta på väggarna och med detta glidmedel så var jag ju bara illa tvungen att prova detsamma med ett glidmedel. (riktigt bra idé om du har partner. Inget kladd utan du har pumpen på väggen bredvid sängen)


  1. Pjur Woman Nude Vattenbaserat Glidmedel

Detta glidmedel tycker jag även det förtjänar en hög placering. Det kan användas både som massageolja men såklart även vid samlag och onani. Pjur har även samma modell av glidmedel men som är silikonbaserad för dig som hellre använder det. Fördelen med ett silikonbaserat glidmedel är att det ofta håller längre och är drygare(dock kladdigare).Egentligen så är mina favoriter i denna listan ganska snarlika. Men detta medlet får lite extra poäng då man kan använda det både som massageolja och glidmedel. Jag får dock ändå varna för att det klibbar lite mer än Liquid Silk glidmedlet.


  1. RFSU Klick Natural Glide Vattenbaserat Glidmedel

Ett klassiskt men ack så välfungerande glidmedel med ett naturligt glid. Den är både skonsam mot känslig hud och har heller ingen smak eller doft. Den klumpar inte och ger en naturlig känsla. Det kan dock upplevas att glidet inte är så långvarigt och kan tyckas torka ut lätt. Därför kan man behöva återapplicera glidmedlet flera gånger under en akt. 


  1. Sinful Aqua Vattenbaserat Glidmedel

Sinfuls egna glidmedel är även det enormt uppskattat och även av mig personligen. Det är både drygt och lätt att tvätta av. Den fungerar även utmärkt att använda med alla typer av kondomer. Även detta vattenbaserade glidmedel kan tyckas torka ut fort. Men om man applicerar lite vatten brukar glidet lätt komma igång igen vilket är lite roligt om man blandar glidmedel med lite sexiga lekar. T.ex att blöta ner varandra lite extra vid förspelet så kan detta glidmedel hjälpa till att höja sexigheten ytterligare.


  1. Kaerlig Ekologiskt Vattenbaserat Glidmedel

Detta glidmedel är helt ekologiskt och endast tillverkat av naturliga ingredienser. Den har en neutral doft och smak, dessutom lovar den långvarigt glid. Ett bra glidmedel som dessutom är skonsamt mot både dig själv och naturen. Detta glidmedel är något dyrare än övriga märken och modeller. Men fördelen är ju helt klart att det är ekologiskt. Funktionen funkar som de andra i listan, ganska lite klibb och även detta lätt att tvätta av och gör inte hela sängen kletig efter sexet.


Vad är egentligen ett vattenbaserat glidmedel? 

Det finns silikonbaserade glidmedel och vattenbaserade glidmedel. Funktionen är mer eller mindre densamma och du använder det för att minska friktionen och få ett bättre glid, både vid samlag och onani.

Man kan tro att glidmedel inte är så viktigt eller gör så stor skillnad men faktum är att det verkligen lyfter hela sexupplevelsen till en helt ny nivå. Ett glidmedel är också perfekt att använda om du upplever torra slemhinnor eller har problem med att använda tampong.

Det är dessutom väldigt härligt att använda glidmedel vid en sensuell massage. Glidmedel har enormt många användningsområden och jag rekommenderar verkligen alla att testa det. 


Skillnaden mellan vattenbaserade och silikonbaserade glidmedel

Det finns både vattenbaserade glidmedel och silikonbaserade glidmedel. Skillnaden på dessa är för den ovane ganska liten men det är trots allt viktigt att välja ett som passar just din situation.

Ett silikonbaserat glidmedel är något drygare och mer långvarigt. Det är dessutom ofta lite dyrare. Fördelen med ett silikonbaserat glidmedel är helt klart att det inte torkar ut lika snabbt som ett vattenbaserat.

Ett vattenbaserat glidmedel har självklart också bra glid med dessvärre torkar det ut snabbare. Ska du använda glidmedel tillsammans med sexleksaker, framförallt sexleksaker i silikon, så bör du alltid använda ett glidmedel som är vattenbaserat. Använder du ett glidmedel med silikon tillsammans med sexleksaker gjorda av silikon riskerar du att leksaken förstörs. Är du osäker på vilket material din sexleksak är borde du alltid använda vattenbaserade glidmedel, för säkerhets skull.  


Varför ska man använda vattenbaserade glidmedel? 

Svaret är egentligen väldigt enkelt, för att det höjer sexupplevelsen till så mycket mer. Du kanske tycker att du har bra glid eller inte behöver glidmedel men om du vågar testa så lovar jag dig att du kommer älska det. 

Ska du prova något nytt, en ny ställning eller en sexleksak för första gången rekommenderar jag även då helt klart att du även använder dig av glidmedel. Det gör inte bara det hela enklare och utan kommer också bidra till lite extra spänning. Varför inte börja med att antingen ge dig själv eller din partner en sensuell massage, även då går det utmärkt att använda sig av glidmedel. 


Budget eller premium vattenbaserade glidmedel 

Är det första gången du använder dig av ett glidmedel går det självklart bra att börja med budget-variant. Kanske behöver du testa dig fram lite för att hitta ett glidmedel som passar just dig? En rekommendation är dock alltid att läsa på lite innan du beställer ditt första glidmedel, kolla alltid igenom recensioner och omdömen online för att vara säker på att du beställer ett säkert och skonsamt glidmedel. 

Skillnaden på ett premium och ett budget-vattenbaserat glidmedel är i de flesta fall långvarigheten. Väljer du en billigare modell behöver du ofta använda mer produkt och det finns självklart en risk för att glidmedlet torkar ut snabbare. Priset kan också bero på märke och modell. En premiummodell är ofta mer lättanvänd och framförallt mer dryg men därefter är ju också priset högre. 

Har du använt glidmedel länge lär du dig tids nog vad som passar just dig och dina behov. Kanske har du olika glidmedel för olika behov och situationer? 


Summering 

Efter att jag jämfört flera olika märken och modeller av vattenbaserade glidmedel kan jag bara säga wow, det finns väldigt många bra produkter ute på marknaden idag. Men jag står trots det fast vid min favorit, Liquid Silk Vattenbaserat Glidmedel är verkligen ett riktigt bra glidmedel som garanterat passar de allra flesta. Det är inte bara den lätta appliceringen och pumpflaskan jag uppskattar utan även hur mjuk och silkeslen den känns på huden. Den är dessutom skonsam mot känslig hud och går självklart att använda både invändigt och utvändigt. Egentligen kanske jag är lite skadad då jag vägrat lägga ifrån mig Liquid Silk men den är trots allt min favorit.

Jag vill också avsluta genom att poängtera att verkligen alla, oavsett livssituation, ålder, behov eller situation, borde prova att använda glidmedel. Det är verkligen ett lätt sätt att krydda upp både sexlivet med sig själv och sin partner. Ett glidmedel går ju också att använda till så mycket, både med dig själv och en sexleksak, under en sensuell massage och såklart för att göra samlaget skönare. Inte bara gör det sexet skönare utan allting blir också lite mer “okänsligt” och enklare när man använder glidmedel. Våga prova glidmedel och kika in mina favoriter ovan, jag lovar dig att du inte kommer bli besviken. 


Dela inlägget

Share on facebook
Share on print
Share on whatsapp
Share on email