Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Bättre Sexliv

Att starta en sexblogg: Vad måste man tänka på?

Sexbloggande kan vara väldigt roligt och väldigt lönsamt. Men det finns en del saker man borde tänka på innan man börjar posta sig själv som offentlig person.

Att starta en sexblogg kan kännas lockande för många, det är både ett sätt att skriva av sig och för vissa handlar det om fantasier och för andra som ekonomisk knuff. För dig kanske det handlar om att du vill utforska ditt egna sexliv och på så sätt träffa likasinnade. Idag finns det oändligt med sexbloggar så oavsett vad just du tycker känns intressant och spännande kommer det garanterat finnas fler än du som tycker det är intressant att läsa om det. Efter att ha forskat i frågan om huruvida man borde starta en sexblogg har jag bara ett svar, ja! 

Varför borde jag starta en sexblogg? 

Om du har funderat på frågan är svaret ja. Det finns egentligen inga nackdelar med det och oavsett om du får flera hundra läsare dagligen eller inte så är det ett fantastiskt sätt att få ett utlopp för dina innersta tankar och fantasier. 

Många som är sexblogg-skribenter ser också skrivandet lite som terapi. Att använda bloggen som en personlig dagbok som först och främst är för dig och din person ser många som en positiv bit. Det blir verkligen som att man på ett helt nytt sätt vågar utforska sin egen sexualitet och genom att sätta ord på känslor upptäcker man ofta en helt ny sida av sig själv.

En annan stor fördel med att sexblogga är också den feedback man ofta får när man bygger upp en följarskara. Ute i samhället är det mer eller mindre tabubelagt att prata om sex på ett så öppet vis som man faktiskt kan göra i en personlig sexblogg.  Att då få kommentarer och feedback på det man skriver från andra med samma eller liknande upplevelse ser många sexbloggare som något fantastiskt. 

Att samtidigt få möjligheten att inspirera andra till mer spännande sex och att våga prova något nytt är ett plus i kanten. För det är just det, när du vågar öppna upp dig inför andra får du ofta en helt ny syn på saker och ting. Kanske är det något du inte upplevt tidigare som du efter att ha pratat med främlingar över nätet plötsligt känner verkar jätteintressant och tvärtom.  

Behöver allt jag skriver vara självupplevt?

Att vara skribent för en sexblogg behöver absolut inte innebära att du behöver skriva om ditt personliga sexliv. Många väljer att helt och endast skriva i fiktion. Hitta på en karaktär eller flera, skriv en roman eller inte. Det bästa med att ha en helt egen blogg är att du till 100% kan välja själv vad den ska innehålla. Kanske skriver du hälften egna upplevelser och resten fiktion? Eller så skriver du bara utifrån egna upplevelser eller bara utifrån din egen fantasi.

Många sexskribenter skapar nya karaktärer utifrån sig själva eller andra som de sedan kan styra hur det vill. Vissa skapar ett annat liv på nätet där de på ett fantasifullt sätt lever sig in i karaktärerna och på så vis skapar hela historier.

Faktum är att de allra flesta sexskribenter lever helt till synes vanliga liv. Kanske är du en högt uppsatt bankman om dagarna men på kvällarna en fräck sexbloggare som helt naket uttrycker dina innersta sexfantastier och äventyrliga upplevelser på kvällen? Kanske har du bloggen som ett extra gig där du genom annonsering och samarbeten får in några extra kronor i kassan varje månad? Oavsett varför eller vad du skriver är verkligen en rolig hobby som mycket väl kan utvecklas till något ännu större. 

Vad kan man skriva om på en sexblogg? 

Det finns oändligt med ämnen att skriva om när det kommer till en sexblogg. Det lättaste sättet att hitta just din nisch är att undersöka sitt inre. Vad har du för fantasier och vad gillar du själv att läsa om? Genom att ställa de frågorna hittar du ganska snabbt det ämne som du är ämnad att skriva om. 

För vissa handlar det som sagt att gå in en roll och hitta karaktär att uttrycka sina fantasier genom. För andra kanske det handlar om att helt renodlat skriva om sin upplevelse kring olika sexleksaker och ge recensioner kring dessa. För andra kan det mycket väl vara att skriva om fetischer, kanske är det så att du älskar rollspel? Skriv om det du tycker är intressant och som du upplever som härligt att skriva om. 


En blogg behöver inte heller från början vara helt och hållet definierad kring vad den ska handla om. Det går såklart även bra att ta upp olika ämnen och skriva om det som känns aktuellt den dagen. Att skriva om ett ämne som sex där det finns oändligt med böjelser och preferenser innebär nästintill att samtalsämnena aldrig kan ta slut. Det finns alltid något nytt och spännande att skriva om så länge du låter fantasin flöda. 

Att starta en sexblogg kan vara ett bra sätt att träffa likasinnade

Precis som med allt annat har vi människor olika preferenser. Vissa gillar partnerbyte, andra har samma partner hela livet, en del har fetischer och andra älskar sexleksaker. Att starta en sexblogg och skriva om sina egna fantasier och upplevelser kan vara ett perfekt sätt att träffa andra med liknande preferenser. I kommentarsfältet kan man få tips, nya infallsvinklar och inte minns öppna och ärliga konversationer med andra.  

Måste jag vara hypersexuell och äventyrlig som person för att verka intressant?

Svaret är enkelt, nej. Det beror helt och hållet på i vilket syfte du skriver sexbloggen. En del använder en blogg som en dagbok, allt behöver kanske inte vara sex utan kan också handla om det vanliga livet. Precis som med allt annat finns det preferenser, vissa vill bara läsa om sexäventyr, partnerbyten och galna upptåg medans andra uppskattar det enkla. Välj att skriva om det som känns mest aktuellt för dig. En riktlinje som jag oavsett ditt syfte med bloggen kommer hjälpa dig på vägen är absolut öppenhet och att våga vara naken i sitt sätt att berätta om sina upplevelse och innersta tankar. 

Tips när du väljer att starta en sexblogg

  • Det främsta tipset är hitta ett smeknamn eller att alias som du skriver under. Även om du alltid bör skriva om sånt som du kan stå 100% bakom kan det vara bra att faktiskt känna sig trygg i att sitt riktiga namn inte står utskrivet. 

Även om sex aldrig ska vara något att skämmas för kan det vara jobbigt om ditt riktiga namn skulle spridas offentligt. Kanske inte bara då för dig utan även för personer i din närhet. Därför blir den främsta rekommendation att använda ett alias. På en sexblogg ska man våga vara öppen, ärlig och våga vara dig själv, att skriva ut sitt namn kan då på många sätt hämma det.

  • Använd bilder och/eller videos. Detta är något många sexbloggare upptäckt fungerar bra. Dessa bilder behöver absolut inte vara personliga eller av dig själv utan det går precis lika bra att använda andras bilder eller animerade bilder. 
  • Ett annat tips är att skriva om teman. Kanske du en vecka skriver om fetischer och en annan om sexleksaker. Bara fantasin kan sätta stopp här men att våga gå ur sin comfort- zone något kan ofta leda till att folk upplever ditt innehåll som mer intressant.  
  • Våga vara detaljerad i dina inlägg. Att använda mycket detaljer och att verkligen beskriva en känsla eller upplevelser bidrar verkligen till stämningen och gör det lättare att leva sig in i berättelsen.

Risker med att starta en sexblogg

Riskerna i att starta en sexblogg är få. Att sexblogga ska främst vara en rolig hobby och därför finns inte heller så många risker. Det enda som kan anses som främst ett tips är som sagt att inte skriva under med sitt eget namn. Skulle ditt namn av okänd anledning spridas kan det faktiskt skada nära och kära. Det är inte alltid kul att veta att sin dotter, pappa, mamma eller bror pratar så öppet om sex. Kanske främst för barn som dessvärre kan ta skada i vetskapen om sina föräldrars privata sexliv. Samma gäller såklart bilder och videos. Vill du inte att folk ska veta vem som ligger bakom text, bild eller video bör du censurera ansikten och namn. 

Med detta sagt är sexbloggande nästintill riskfritt. Det viktigaste att komma ihåg är att det ska vara en rolig hobby och ett spännande sätt att skriva av sig. Om det av någon anledning inte längre känns roligt eller på något sätt hotar ditt privatliv bör bloggen släckas ner.

Hur mycket pengar kan man tjäna på en sexblogg?

Pengar borde inte överhuvudtaget vara anledningen till att man väljer att starta en sexblogg. Även om många anser att det är så kul att man faktiskt skulle kunna skriva om sex på heltid är det få som får det att gå runt. Du kan precis som på alla andra bloggar tjäna pengar på annonsering och samarbeten med företag men med risken att bloggen tappar sin personliga touch.

Se bloggandet som något spännande, något som bara är ditt, våga dela med dig och inspirera andra och framförallt våga vara personlig. 

Avslutande tankar

Har du precis som jag mycket tankar och fantasier som skulle behöva få utlopp, starta en blogg. Det är verkligen fantastiskt härligt att få skriva av sig och få sätta ord på det där känslorna och fantasierna som du tidigare bara vågat drömma om!

Lämna en kommentar