kondomguiden logga
Sexleksaker för Par

Det bästa vattenbaserade glidmedlet

/

by Felicia

/

Inga kommentarer

Senast uppdaterad juli 11, 2022 av Kondomguiden

Bästa Vattenbaserade Glidmedlet 2022

Om du letar efter ett glidmedel som du kan använda till alla dina sexleksaker och som inte klibbar så har du kommit helt rätt. Här går vi igenom våra favoriter!

Våran favorit från testet

Vår favorit är Liquid Silk som är ett vattenbaserat glidmedel som inte klibbar. Samtidigt är det byggt på en antibakteriell bas som gör att bakterier håller sig borta. Mycket glid för pengarna helt enkelt. Läs mer om produkten nedan.

Detta blogginlägg innehåller utvalda reklamlänkar

Glidmedel överlag är underskattat. Många dömer ut glidmedel innan dem överhuvudtaget ens har testat det och det tycker jag är tråkigt. Att använda glidmedel förhöjer och förenklar sexlivet på mängder av sätt oavsett om du är själv eller inte.

Våga prova glidmedel, det är verkligen en game changer. Oavsett om du är nybörjare eller rentav ett proffs kan du behöva lite hjälp i djungeln av glidmedel. Vilket är egentligen det bästa? Jag väljer idag att endast jämföra vattenbaserade glidmedel. Dels för att det är mest populärt men också för att ett vattenbaserat glidmedel är så lättanvänt.

För att göra det enkelt har jag gjort en lista med mina favoriter och de vattenbaserade glidmedel som jag anser är bäst i test 2022. Häng med, nu åker vi! 

Om du bara vill se den nya testvinnaren så finns den här:

kaerlig ekologiskt glidmedelKaerlig Ekologiskt Vattenbaserat Glidmedel
Ingen glycerin
Långvarigt glid
|

Anledningen till den nya testvinnaren skriver jag under mina insikter. Jag har kommit fram till att många människor inklusive jag vill veta vad vi sätter på vår hud och i vår kropp. Tidigare så testade vi endast hur länge glidmedlet höll och hur bra glid det var. Nu har vi tagit in vikten av att veta att din hud ska må bra och att inga infektioner ska kunna förstöra för ditt sexliv!

Vilket är det bästa glidmedlet?

Dessa brukar alltid antingen torka ut snabbt eller klibba så mycket att det blir jobbigt att sova i sängen efter sexet om man inte har tvättat sig med tvål.

Det bästa vattenbaserade glidmedlet 2022 anser jag är Kaerlig Vattenbaserat Glidmedel från Danmark. Det är en solklar bäst i test vinnare för mitt glidmedelstest. De är väldigt stora på ekologiskt och naturligt glidmedel och har lagt ner tiden och pengarna på att få diverse eko-certifieringar på glidmedlet.

  1. Liquid Silk Vattenbaserat Glidmedel
  2. Pjur Woman Nude Vattenbaserat Glidmedel
  3. RFSU Klick Natural Glide Vattenbaserat Glidmedel
  4. Kaerlig Ekologiskt Vattenbaserat Glidmedel

Insikter sedan första versionen av testet

Sedan vi publicerade denna artikel och det var dags för en uppdatering så kom jag till insikt att en av de största skillnaderna på nu och då är att jag värdesätter naturliga medel mycket mer än när jag gjorde artikeln från första början. Därför har jag ändrat våra sätt att värdesätta dessa glidmedel och nu kommer även innehållet vara en del av det viktigaste.

Därför kan ett glidmedel utan glycerin vara bra för dig

Har du känslig hud och brukar få hudirritationer? Då är ett glidmedel utan glycerin något för dig. Anledningen till att glidmedlet skapar irritationer är för att glycerin omvandlas till socker i kroppen. Detta betyder också att glycerin kan förvärra tidigare infektioner.

Mina favoritglidmedel

Passar alla
Liquid silk glidmedel

Liquid Silk

Håller länge

Klibbar inte

Topprankad

En av favoriterna är Liquid Silk. Det bästa är glidmedelspumpen vilket gör det enormt lättapplicerat. Kanske låter som en dum anledning till att glidmedlet blir mer värt i en placering men det är otroligt smidigt. Det är ett vattenbaserat glidmedel som passar både för onani men minst lika bra för samlag. Det är skonsamt, prisvärt och lämnar huden silkeslen, en självklar favorit helt enkelt. 

Eftersom att slippa det klibbiga efter sexet så tycker jag även att man borde nämna att detta glidmedel inte klibbar lika mycket som konkurrenterna.

En viktig sak med detta glidmedel är att även om det är vattenbaserat så håller det länge. Det torkar alltså inte ut direkt vilket gör detta mycket mer användbart än många konkurrenter

Du får dock inte glömma att detta glidmedel inte är som Kaerligs ekologiska glidmedel vilket också betyder att detta glidmedel inte passar de som kan vara känsliga i underlivet.

Massageolja
Pjur woman glidmedel

Pjur Woman Nude

Både som massageolja och glidmedel

Fritt från onödiga ämnen och konserveringsmedel

Detta glidmedel tycker jag även det förtjänar en hög placering. Det kan användas både som massageolja men såklart även vid samlag och onani. Pjur har även samma modell av glidmedel men som är silikonbaserad för dig som hellre använder det. Fördelen med ett silikonbaserat glidmedel är att det ofta håller längre och är drygare(dock kladdigare).

Priset är kanske billigare men egentligen får du inte mer för pengarna än om du köper t.ex liquid silk då du får 250ml i den förpackningen och 100 ml i denna.

Egentligen så är mina favoriter i denna listan ganska snarlika. Men detta medlet får lite extra poäng då man kan använda det både som massageolja och glidmedel. Jag får dock ändå varna för att det klibbar lite mer än Liquid Silk glidmedlet.


PH NEUTRALT OCH EXTRA SKONSAMT
Klick natural glide glidmedel

RFSU Klick Natural Glide

För känslig hud

Ingen parfym och inte smaksatt

Mest sålda glidmedel från RFSU

Ett klassiskt ochvälfungerande glidmedel med ett naturligt glid. Den är både skonsam mot känslig hud och har heller ingen smak eller doft. Den klumpar inte och ger en naturlig känsla. Det kan dock upplevas att glidet inte är så långvarigt och kan tyckas torka ut lätt. Därför kan man behöva återapplicera glidmedlet flera gånger under en akt. Ekologiskt och fritt från glycerin
kaerlig ekologiskt glidmedel

Kaerlig Ekologiskt Vattenbaserat Glidmedel

Fritt från glycerin

Product feature lorem ipsum dolor sit amet suscipit taciti

Product feature lorem ipsum dolor sit amet suscipit taciti

Detta glidmedel är helt ekologiskt och endast tillverkat av naturliga ingredienser. Den har en neutral doft och smak, dessutom lovar den långvarigt glid. Ett bra glidmedel som dessutom är skonsamt mot både dig själv och naturen. Detta glidmedel är något dyrare än övriga märken och modeller. Men fördelen är ju helt klart att det är ekologiskt. Funktionen funkar som de andra i listan, ganska lite klibb och även detta lätt att tvätta av och gör inte hela sängen kletig efter sexet.


Vad är egentligen ett vattenbaserat glidmedel? 

Det finns silikonbaserade glidmedel och vattenbaserade glidmedel. Funktionen är mer eller mindre densamma och du använder det för att minska friktionen och få ett bättre glid, både vid samlag och onani.

Man kan tro att glidmedel inte är så viktigt eller gör så stor skillnad men faktum är att det verkligen lyfter hela sexupplevelsen till en helt ny nivå. Ett glidmedel är också perfekt att använda om du upplever torra slemhinnor eller har problem med att använda tampong.

Det är dessutom väldigt härligt att använda glidmedel vid en sensuell massage. Glidmedel har enormt många användningsområden och jag rekommenderar verkligen alla att testa det. 


Skillnaden mellan vattenbaserade och silikonbaserade glidmedel

Det finns både vattenbaserade glidmedel och silikonbaserade glidmedel. Skillnaden på dessa är för den ovane ganska liten men det är trots allt viktigt att välja ett som passar just din situation.

Ett silikonbaserat glidmedel är något drygare och mer långvarigt. Det är dessutom ofta lite dyrare. Fördelen med ett silikonbaserat glidmedel är helt klart att det inte torkar ut lika snabbt som ett vattenbaserat.

Ett vattenbaserat glidmedel har självklart också bra glid med dessvärre torkar det ut snabbare. Ska du använda glidmedel tillsammans med sexleksaker, framförallt sexleksaker i silikon, så bör du alltid använda ett glidmedel som är vattenbaserat. Använder du ett glidmedel med silikon tillsammans med sexleksaker gjorda av silikon riskerar du att leksaken förstörs. Är du osäker på vilket material din sexleksak är borde du alltid använda vattenbaserade glidmedel, för säkerhets skull.  


Varför ska man använda vattenbaserade glidmedel? 

Svaret är egentligen väldigt enkelt, för att det höjer sexupplevelsen till så mycket mer. Du kanske tycker att du har bra glid eller inte behöver glidmedel men om du vågar testa så lovar jag dig att du kommer älska det. 

Ska du prova något nytt, en ny ställning eller en sexleksak för första gången rekommenderar jag även då helt klart att du även använder dig av glidmedel. Det gör inte bara det hela enklare och utan kommer också bidra till lite extra spänning. Varför inte börja med att antingen ge dig själv eller din partner en sensuell massage, även då går det utmärkt att använda sig av glidmedel. 


Budget eller premium vattenbaserade glidmedel 

Är det första gången du använder dig av ett glidmedel går det självklart bra att börja med budget-variant. Kanske behöver du testa dig fram lite för att hitta ett glidmedel som passar just dig? En rekommendation är dock alltid att läsa på lite innan du beställer ditt första glidmedel, kolla alltid igenom recensioner och omdömen online för att vara säker på att du beställer ett säkert och skonsamt glidmedel. 

Skillnaden på ett premium och ett budget-vattenbaserat glidmedel är i de flesta fall långvarigheten. Väljer du en billigare modell behöver du ofta använda mer produkt och det finns självklart en risk för att glidmedlet torkar ut snabbare. Priset kan också bero på märke och modell. En premiummodell är ofta mer lättanvänd och framförallt mer dryg men därefter är ju också priset högre. 

Har du använt glidmedel länge lär du dig tids nog vad som passar just dig och dina behov. Kanske har du olika glidmedel för olika behov och situationer? 


Summering 

Jag vill avsluta genom att poängtera att verkligen alla, oavsett livssituation, ålder, behov eller situation, borde prova att använda glidmedel. Det är verkligen ett lätt sätt att krydda upp både sexlivet med sig själv och sin partner. Ett glidmedel går ju också att använda till så mycket, både med dig själv och en sexleksak, under en sensuell massage och såklart för att göra samlaget skönare. Inte bara gör det sexet skönare utan allting blir också lite mer ”okänsligt” och enklare när man använder glidmedel. Våga prova glidmedel och kika in mina favoriter ovan, jag lovar dig att du inte kommer bli besviken. 

Det är viktigt att fundera på vad det viktigaste för dig är. Är det att det är naturligt eller är det att det helt enkelt ska vara så kladdfritt och hålla längre?

Kladdfritt och bra glid: Liquid Silk
Naturligt och skonsamt för huden: Kaerlig Ekologiska


Lämna en kommentar