Uppdaterades:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Bättre Sexliv

Hur använder man olika Sexleksaker?

Så använder du varje sexleksak. Lär dig hur du använder en sexleksak innan du beställer hem den.

Så använder du Sexleksaker på rätt sätt

Det är en väldigt bred fråga att ställa om hur man använder sexleksaker. Men det finns enkelt sätt två olika situationer du kan använda en sexleksak

 • Med en partner
 • Ensam för onani/träning

Sedan kan man dela upp dessa leksakerna i olika kategorier för att sedan sortera ut hur man använder varje sexleksak.

Så använder du parleksaker

sexleksaker med partner

Sexleksaker du kan använda med en partner är:

 • Parvibratorer
 • Fjärrstyrda Sexleksaker
 • BDSM Sexleksaker
 • Strap On
 • Glidmedel olika sorters
 • Massageoljor
 • Penisringar

Parvibratorer

Parvibratorer är sexleksaker som kan användas när man har sex som både stimulerar hon och han vid penetration. Det finns även parvibratorer där två tjejer kan använda dom. Parvibratorer använder man genom att hålla leksaken på tjejens g-punkt och stimulera både tjej och kille vid penetration.

Fjärrstyrda Sexleksaker

Fjärrstyrda Sexleksaker kan du bli kreativ med. Detta är en sexleksak som du kan använda tillsammans med din partner på avstånd. T.ex om du har ett långdistansförhållande eller om du vill gå på fest med din partner.

Dessa sexleksakerna använder man genom att oftast ”sätta fast” sexleksaken på din partner och sedan ta fjärrkontrollen själv i form av en app eller en fjärrkontroll. Vilket gör att du kan styra sexleksakens vibrationer och mönster.

Exempel på dessa är vibrerande trosor, G-punktsvibrator, penisring med app.

BDSM Sexleksaker

Denna kategori kan vi helt enkelt förklara med att BDSM är för folk som vill ta sitt sex ett steg längre. Inom BDSM kategorin ingår allt som kan räknas som ”kinky”. Handklovar, gagballs och sexgungor är exempel på dessa.

Eftersom det finns så otroligt många användningsområden på dessa sexleksakerna så kan vi inte skriva alla.

Strap-on

Strap ons används till tjejer som vill penetrera antingen en tjej eller en kille. Eftersom G-punkten sitter i analen så är det även många par som köper dessa sexleksaker om paret vill. Något som inte pratas om mycket.

Du köper helt enkelt en strap on oftast med en tillhörande dildo. Därefter sätter du ihop dildon och bältet och kan sedan penetrera din partner.

Olika sorters glidmedel

De vanligaste glidmedelna är oljebaserat, vattenbaserat och anala glidmedel.

De vattenbaserade glidmedelna används oftast tillsammans med sexleksaker. Silikonleksaker kan bli skadade om du använder ett oljebaserat glidmedel.

Oljebaserade glidmedel använder man när man vill att glidmedlet ska hålla längre. Det vattenbaserade torkar ofta ut under sex och man är tvungen att applicera mer under akten. Oljebaserat funkar helt enkelt bättre vid längre samlag.

Anala glidmedel är extra skonsamma glidmedel som ofta innehåller någon form av avslappning för analen. Dessa håller också ännu längre än de oljebaserade för att man inte ska torka ur och få friktionsproblem när man har analsex.

Massageoljor

Om du vill hetta till det med din partner så kan du använda dig av massageoljor som förspel. Om du inte har några idéer och tycker det är svårt med förspel så är massageolja det bästa du kan använda när det kommer till förspel.

Du kan i lugn och ro ta hand om din partner samtidigt som du retas mer och mer.

Penisringar

Om du vill ha ett hårdare och bättre stånd så kan du använda dig av penisringar i roten av din penis medans du har sex. Du tar på en penisring när du har stånd och sätter den i roten av penisen. Använd glidmedel.

Detta ger ett grövre stånd och de allra flesta killarna kan också hålla sig längre i sängen med hjälp av penisringar.

Så använder du sexleksaker för onani

sexleksaker onani

Sexleksaker du kan använda för onani kan vara:

 • Runkägg
 • Vibrator
 • Dildo
 • Avsugningsmaskin
 • Fleshlight
 • Kegels/Knipkulor
 • Penispump

Runkägg

Ett runkägg är en ny form av onaniprodukt för killar som man använder genom:
1. Applicera rikligt med glidmedel i runkägget
2. Trä över ägget över penisen med den öppna sidan
3. Håll fast nedre delen av runkägget runt roten
4. Runka med den övre elastiska delen och känn en helt ny känsla

(testa detta om du har en manlig partner)

Vibrator

Det finns otroligt många olika vibratorer men alla vibratorer funkar precis som du vill. Du kan använda vibratorer som förspel för att smeka någon, du kan använda dom i analen, vaginalt eller t.om medans du runkar av någon.

Det finns inget rätt eller fel när man använder en vibrator utan det är endast vad du tycker är skönt som stoppar dig. Det vanligaste vi ser är att man använder en vibrator medans man har sex på tjejernas klitoris för extra stimulans.

Dildo

En dildo fungerar precis som en vibrator fast utan vibrationen. Du kan använda dessa antingen i analen, som smek eller vaginalt.

Avsugningsmaskin

En nyare produkt som avsugningsmaskinen kan man använda som en automatisk ”avrunkare”. Ett exempel på detta är autoblow som du helt enkelt sätter igång med en knapp för att sen få en automatisk avsugning av produkten. Använd glidmedel, stoppa in penisen och sätt igång programmen! Enkelt.

Fleshlight

En fleshlight är nog det närmsta vi kommer till den riktiga produkten förutom en sexdocka för killar.
Du kan använda denna leksak ensam genom att t.ex fästa den i sängen och låtsas att det är ”the real deal”.

Ofta har dessa produkter även en ställbar sugkraft så att du kan bestämma vilken sugkraft den ska ha när du onanerar.

Knipkulor

En perfekt produkt för tjejer att antingen använda för att stimulera invändigt eller för att träna upp ditt bäcken. De används genom att stoppa in dom vaginalt och sedan knipa och hålla. Detta kan träna upp för hårdare orgasmer och hjälper till att motverka att du läcker.

Penispump

För att träna upp din uthållighet och penisstorlek kan du använda dig av en penispump. Dessa används genom att trä över penisen för att sedan skapa ett vakuum som känns som en konstant avsugning. Detta kan dels hjälpa med att få in blod i penisen men också långsiktigt att få en större penis.

Vanliga frågor vid användning av sexleksaker

Vanliga fragor

Några av de vanligaste frågorna vi får när det kommer till användning av sexleksaker.

Hur gammal måste man vara för att köpa sexleksaker?

Det finns ingen åldersgräns på när man får köpa sexleksaker. Du kan köpa sexleksaker närsomhelst!

Vilket glidmedel ska man använda till sexleksaker?

I de allra flesta fallen är det vattenbaserat glidmedel som bäst passar till sexleksaker. Detta för att man inte ska blanda oljebaserade glidmedel tilsammans med silikon.

Hur rengör man sexleksaker?

Det är enkelt att rengöra sexleksaker och du kan t.ex använda dig av ph neutralt tvål. Det funkar även med tvål utan parfym men man vill gärna använda sig av ett tvål som till hundra procent är ph neutralt för att inte förstöra för era könsorgan.

Lämna en kommentar