You are currently viewing Knipkulor för bättre Sex – Bäst i test
Träning bättre sex

Knipkulor för bättre Sex – Bäst i test

Vi är många som längtar efter ett mer spännande och lustfyllt sexliv, men vilka vägar kan man egentligen gå och finns det några produkter som faktiskt kan hjälpa dig att få härliga samlag? Ja, faktum är att det finns det. Knipkulor är en fantastisk produkt som inte bara hjälper dig att strama åt vaginan utan som även kan göra samlaget härligare. 

I denna artikeln berättar jag mer om fördelarna regelbunden användning av knipkulor kan ha, jag berättar också vilka mina favorit knipkulor är och ger dessutom lite tips på vägen, häng med!

Fungerar knipkulor verkligen och varför ska man använda det?

Att använda knipkulor regelbundet ger verkligen effekt, det är ett faktum. Oavsett om du har förslappningar du vill åtgärda för egen vinning eller om du vill få bättre samlag med din partner. 

Det finns många anledningar till varför man bör använda sig av knipkulor men den främsta och vanligaste anledningen är för att strama till vagina och stärka muskulaturen vid det berörda området. 

Anledningen till att många kan ha eller få problem med förslappningar i vaginan kan många gånger bero på graviditet. En förlossning töjer vaginan och för att återfå en stram muskelaktion är det enormt viktigt att göra knipövningar.

Men faktum är att det inte måste vara graviditet som förslappar muskulaturen, man kan också känna i kroppen att vaginan känns slappare och på sikt då skapa problem i form av läckage eller obehag vid samlag. En del kvinnor har också dessa problem utan att ens ha något underliggande problem egentligen. Vi är alla byggda olika och för er som känner så finns det alltså en räddning som faktiskt fungerar. Muskler går att träna!

Att regelbundet göra knipövningar, gärna med hjälp av knipkulor, ökar blodgenomströmningen samtidigt som muskelationen i vaginan blir starkare. Detta kan i sin tur leda till en mängd positiva effekter i din kropp men också i ditt sexliv.

Fördelar med att använda knipkulor regelbundet

Som ovan nämnt finns det i regel bara fördelar med att göra sina knipövningar och ta hjälp av knipkulor. Det är dels ett mycket användbart hjälpmedel när man vill strama åt vaginan efter graviditet men knipkulorna har också många andra fördelar som lite grann kommer på köpet. 


Regelbunden användning av knipkulor kan: 

  • Ge en tightare känsla vid samlag (mycket bättre sex)
  • Ge dig en högre känslighet 
  • Ge kraftfullare orgasmer 
  • Ge dig en större chans till orgasm och multipla orgasmer 
  • Ge ökad sexlust

Hur lång tid tar det att träna upp bäckenbotten?

Precis som med vanlig träning så är det olika från person till person men man brukar räkna med att det går ganska fort innan musklerna börjar växa. Du kan förvänta dig märkbart resultat redan efter ett par veckor och vid daglig användning så kan du efter 2-3 månader blivit av med både inkontinensbesvär och känna att du enklare kan kontrollera dina orgasmer.
Det enklaste sättet om du är osäker på att det faktiskt hjälper är att köpa en produkt med inbyggd sensor för att följa resultatet hur bra du kan knipa.


Mina tips när det kommer till att köpa och använda knipkulor

När du använder och köper knipkulor för första gången rekommenderar jag starkt att inte gå ut för hårt. Börja med en mindre storlek och jobba dig sedan uppåt. Utöver storlek finns även en del andra saker som kan vara bra att veta första gången man använder knipkulor. Nedan ger jag några av mina bästa tips. 

Prova dig fram 

I djungeln av knipkulor finns det enormt mycket att utforska. Kanske tycker du mest om den klassiska enkla kulan? Våga då prova en knipkula med dubbla kulor eller varför inte en elektrisk sådan? En elektrisk och appstyrd knipkula kan vara riktigt spännande att använda, kanske ger du till och med sambon tillgång till appen så att hen kan styra dina vibrationer under en kväll på stan?

Tänk på storleken

Man får ofta en större vagina när man blir äldre, framförallt när man som kvinna fött barn. Yngre tjejer som precis börjar med sina knipövningar borde därför satsa på en lite mindre storlek och tvärt om för äldre kvinnor. 

Knipkulor gör knipövningar till något kul

Vi har nog alla känt den där känslan av att man verkligen inte orkar träna. Samma känsla kan absolut även infinna sig när det kommer till knipövningar. Något kommer emellan och man prioriterar det helt enkelt inte.

Detta tycker jag är tråkigt för tänk vad mycket fördelar regelbundna knipövningar med knipkulor kan ge dig. Mitt främsta tips är därför, gör det till något roligt och spännande. Varför inte ta med dig dina knipkulor till jobbet till exempel? Det är inte synbart att man använder dem och dessutom känns det lite extra spännande. 

Träna samtidigt som du har kulorna inne 

Detta kan i början kännas lite annorlunda men faktum är att det är riktigt skönt att samtidigt som man rör sitt yttre stimuleras också det inre. Ta med dina knipkulor till gymmet nästa gång, jag lovar att det kommer vara en upplevelse utöver det vanliga. 

Träna kroppen som vaginan
Kroppen kan tränas precis som vaginan. Varför inte göra båda samtidigt? Det ger ett bättre fokus på träningen samtidigt som du tränar både vagina och kropp.

Hur använder man knipkulor?

Att använda knipkulor är enkelt, speciellt om du väljer en enklare modell, det enda du gör är att föra in kulan eller kulorna i slidöppningen och sedan knipa åt med jämna mellanrum

Om så önskas finns även appstyrda knipkulor som kan ge härliga vibrationer eller till och med riktiga träningspass för dig och din vagina. 

Om du har svårt att föra in kulan eller kulorna rekommenderar jag starkt att använda lite glidmedel. Det gör garanterat införandet lättare och ger dessutom en extra härlig känsla. 

Träningsprogram för dig och din vagina med hjälp av knipkulor 

Om du vill stärka muskulaturen i din vagina och strama åt så är det knipkulor och knipövningar du borde använda dig utav. När du utför ett träningspass med knipkulor så är det viktigaste att du slappnar av och bara spänner din bäckenbottenmuskel när du tränar. 

Ett bra tips är att börja med liggande ställning. Det är dels lättare att hålla kvar kulan eller kulorna i liggande ställning men det är också enklare att få till rätt knip när du ligger ner. 

När du gör dina knipövningar med knipkulor bör du spänna och knipa åt kulorna i omkring 3 – 5 sekunder och sedan vila i 10 sekunder. Upprepa detta i ungefär 5 till 15 minuter. Om du vill kan du göra det flera gånger om dagen men jag rekommenderar att i alla fall börja med 1 – 2 gånger om dagen för att minska risken för träningsvärk. 

När du har använt kulorna flera gånger kommer du märka av en stor skillnad i muskulatur men du kommer också bli mer van vid kulans vikt och omfång. Detta kan i sin tur leda till att du kan börja göra övningarna stående eller till och med gåendes.

Våga prova knipkulor

Att använda knipkulor har så många fördelar och har du aldrig provat att använda ett par så har du verkligen gått miste om någonting. Du själv, din partner och ert sexliv kommer att tacka dig. Sanna mina ord, prova knipkulor och använd dem regelbundet, jag lovar att du inte kommer ångra dig.

Mina topp 4 knipkulor på marknaden

Som så mycket annat finns det också enormt många knipkulor på marknaden idag. För att sökandet efter dina nya knipkulor ska bli lite lättare delar jag nedan med mig av mina favoriter just nu.

Om produkten: Ett set från Sinful med tre olika knipkulor som dessutom kommer i olika vikter. Det är ett perfekt set för alla som är nyfikna på att börja träna och njuta med knipkulor.

Svårighetsgrad: Passar för de flesta som är nyfikna på knipkulor. Man kanske inte kan riktigt kan sätta en ”svårighetsgrad” på dessa då man knappt kan göra fel. Dock så kan det vara skönt med en manual för att veta hur du ska träna. Annars finns detta såklart en googling iväg.

Kulorna är både lätta att använda och det är verkligen ett set man kan använda under lång tid eftersom det finns utrymme att utvecklas i och med de olika vikterna på kulorna. I setet tillkommer också en manual som ger en mängd olika tips på träningspass. Ett perfekt set att använda när som helst i livet egentligen.  
Helt enkelt så passar detta allra bäst för nybörjare då du varken behöver köpa något extra eller fundera på hur du ska använda produkterna.


Om produkten: Detta är ett dubbelt set där du både får två olika kulor, en enkel och en dubbel. Dem går också att använda enbart för njutning.

Svårighetsgrad: Fungerar som en vanlig knipkula men en är dubbel och en enkel. Rekommenderas för de allra flesta, nybörjare som van användare.

Väldigt bra set från Mshop. Två kulor, eller faktiskt tre kulor i ett och samma paket. Samtliga kulor har också ett smidigt snöre som man använder för att lätt kunna avlägsna kulorna när man har tränar eller njutit klart. Ett bra set för de allra flesta oavsett om man är van användare eller nybörjare. Detta är egentligen i princip samma set fast billigare och utan extratillbehör från nummer ett i testet.


Smartare träning! (Solklar favorit)

Om produkten: Det perfekta träningsredskapet när du behöver strama åt vagina och träna upp bäckenbotten. OhMiBod blir lite som din personliga tränare eftersom den med hjälp av appen visar exakt hur du spänner åt din vagina och ger dig tydliga instruktioner på hur du bör utveckla dina knipövningar för att få ut mer av träningen.

Svårighetsgrad: Enkel att använda, bra för dig som behöver hjälp i din träning och som tycker det är tråkigt att inte se något resultat. Om än lite dyrare så är det tio gånger roligare än att trycka in kulor i vaginan för att sen hoppas eller gissa på att det ger någonting.

OhMiBods appstyrda knipkulor är enkla att placera och är mycket enkla att använda. Med hjälp av appen kan du följa träningens gång och på så sätt få bättre koll på dina knipövningar.

I appen får du feedback på dina knipningar och kan också välja flertalet olika träningspass att utföra tillsammans med din OhMiBod. En perfekt sexleksak för de allra flesta som vill strama åt vagina eller uppleva härligare samlag helt enkelt. Förutom fantastisk träning kan även OhMiBod ge härliga vibrationer som du bara kan njuta av. 

Den är, till skillnad från övriga knipkulor i denna jämförelse, elektrisk och går att styra med en app vilket är mycket spännande och nytänkande. 


Om produkten: Mjuka, smidiga och lättanvända knipkulor som passar perfekt för alla som vill börja träna med knipkulor. Dem är designade av experter och kommer i 3 olika utföranden. En stor kula för nybörjare, en mellanstor och en liten för dig som är van användare. 

Svårighetsgrad: Medel. Kommer i olika utföranden så att man under träningens gång kan byta kula utefter svårighetsgrad.  

Ett bra set att använda under lång tid. När du blir mer van vid knipkulorna och övningarna kan du byta till en mindre storlek. Alla kulor har också ett smidigt snöre så att man enkelt kan avlägsna kulorna när man lekt eller tränat färdigt. Även om det kanske inte finns supermycket skillnader på knipkulor från säljare till säljare så är skillnaden att i detta paket en mycket mindre kula som du kan sträva efter eller ha som mål.

Svarade denna artikel på din fråga?
JaNej

Lämna ett svar