Uppdaterades:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Sexleksaker för Par

Kokosolja, rapsolja eller olivolja som glidmedel?

Kan man använda oljorna i köket som glidmedel? Är olivolja säkert som glidmedel? De flesta oljorna kan man använda utan problem under samlag men man ska vara extra försiktig om man använder kondom.

Kan man använda matolja som glidmedel?

Det går att använda olja som glidmedel till sex om oljorna inte innehåller konserveringsmedel. Om du vill använda vanlig olja under sex ska du se till att använda den olja som är som allra mest naturlig och som inte innehåller parfym. Kokosolja är den olja som fungerar allra bäst som glidmedel. Den passar även utmärkt som massageolja.

Kom ihåg, att använda olja från köket är mer en nödlösning. Trots att ren matolja går att använda, är ett glidmedel att föredra. Om du inte har testat glidmedel tidigare kan du läsa vår artikel om glidmedel för nybörjare.

Kokosolja

Vi har testat detta alternativ i sovrummet. Det gick perfekt att använda som massageolja och ja, det fungerade även som glidmedel. Förutom att det gav ett skönt glid, gav det även en ganska behaglig doft. Slutsats, fungerar kokosolja som glidmedel? Ja absolut, kokosolja går att använda som glidmedel.

Hur säkert är det?

Ren kokosolja är ett helt naturligt glidmedel. Oljan är har både antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Den är bra för känslig hud samt extremt mjukgörande. Något som vi inte rekommenderar är att använda det med kondomer eftersom de är oljebaserade och att använda kokosolja kan lösa upp kondomen vid samlag. Vid samlag med kondom är det alltså bättre att använda ett vattenbaserat glidmedel.

Olivolja

Ren olivolja fungerar faktiskt i princip likadant som koksoljan och fungerar att användas som ett glidmedel om det krisar. Samma här ska man akta sig med kondomer då även olivolja försvagar kondomen och ökar risken för att spräckas. Det du behöver tänka på är att olivolja inte har lika bra egenskaper för huden. Absolut, det mjukgör, men det kan även täppa till porerna vilket kan resultera i finnar. Undvik därför att få olivolja på huden, särskilt där du har brukar få finnar. Det är inte speciellt vanligt att vara allergisk mot olivolja, men det kan vara bra att först prova någonstans på huden för att se du inte är överkänslig. Olivolja får godkänt men endast i riktiga nödfall.
 

Rapsolja

Rapsolja har samma effekt som olivolja i denna situation. Det är inte gott och det luktar inte fantastiskt heller för den delen. Rapsoljan är också en olja, därför bör du undvika att kombinera det med latexkondomer eftersom det kan leda till att de spricker. Tänk också på att varken få för mycket av oljan på huden eller i munnen. Precis som med olivolja, krisar det ordentligt kan rapsolja användas som glidmedel.

Ha ett glidmedel förberett tills nästa gång

Som sagt, även om det går att använda olja, ska du helst använda ett riktigt glidmedel när det är dags för samlag. Ett glidmedel är anpassat för att ha i underlivet och hjälper dig att få bättre glid under sexet utan att riskera fläckar på dina lakan och extra finnar.

BÄST I TEST
baseks vattenbaserat glidmedel

Baseks Vattenbaserat Glidmedel

Testvinnande glidmedel som är vattenbaserat. Den lite tjockare konsistensen ger ett skönt och bra glid. Går även bra att använda tillsammans med sexleksaker.