Kokosolja, rapsolja eller olivolja som glidmedel?

Kan man använda oljorna i köket som glidmedel? Är olivolja säkert som glidmedel? De flesta oljorna kan man använda utan problem under samlag men man ska vara extra försiktig om man använder kondom.


För att sammanfatta svaret på frågan: Det går att använda olja som glidmedel till sex då oljorna inte skadar underlivet eller kroppen. Tänk på att använda den olja som är som allra mest naturlig och utan några parfymer. Kokosolja är den olja som fungerar allra bäst som glidmedel och passar även som massageolja.

Kokosolja

Vi har provat. Vi erkänner. Det har vi verkligen. Funkade det? Ja självklart. Inte bara det att man kan använda den på hela kroppen som massage utan också att det faktiskt luktar gott också. Funkar den som glidmedel? Ja absolut gjorde den det.

Det ni måste förstå när vi skriver en artikel om vilken olja man precis stekt sin mat med man kan trycka ned i underlivet så är det helt enkelt att detta är en nödlösning och inget ni ska hålla på med. Då är det bättre att använda ett bra glidmedel. Men det är inte därför denna sökning är gjord så här kommer fortsättningen: 

Hur säkert är det?

Kokosolja är ett helt naturligt glidmedel. Ofta inte så mycket som ens rörd i fabrik utan helt naturligt. Oljan är antiinflammatorisk, antibakteriell, bra för känslig hud samt extremt mjukgörande. Svaret på din fråga: Ja du kan använda kokosolja denna gången och det kommer troligen gå hur bra som helst.

Det som vi inte rekommenderar dock är att använda det med kondomer då den är oljebaserad och det kan lösa upp kondomen vid samlag. Vid samlag med kondom är det alltså bättre att använda ett vattenbaserat glidmedel. 

Olivolja

Nu börjar det bli riktigt kris. Det finns ingen ekologisk anti inflammatorisk KOKOSOLJA hemma, vad ska vi göra? Måste vi verkligen göra det? 

Olivolja fungerar faktiskt i princip likadant som koksoljan och fungerar att användas som ett glidmedel när krisen kommer. Samma här ska man akta sig med kondomer då även olivolja försvagar kondomen och ökar risken för att spräckas.

Det man ska akta sig med vid användning av olivolja är att inte använda den t.ex i ansiktet eller där du har lätt att få finnar. Detta kan förvärra och få finnar att slå ut.

Det är inte speciellt vanligt att vara allergisk mot olivolja men det kan vara bra att prova någonstans på huden för att se så du inte är överkänslig.
Olivolja får ett JA från oss. (I kris)
 

Rapsolja

Rapsolja fungerar precis som olivolja. Det är inte gott och inte heller luktar det fantastiskt. Håll det där det ska användas så kommer det inte vara några problem. Detta är inte bara för kroppens skull att inte ha det överallt utan också för dina lakan och för smakens skull.

Rapsoljan är också en olja så därför bör latexkondomer undvikas om inte barn önskas. Ni bör även tänka på att inte få för mycket i munnen då magen kan sättas igång väldigt fort av oljan. Med andra ord betyder det att oljan kan vara dålig för magen.

Tänk på att fläckar av olivolja och rapsolja kan bli permanenta och därför bör sparsamt av oljan användas vid samlag.

En rolig fakta är också att både rapsolja och olivolja fungerar som ett sorts preventivmedel då det får spermien att simma mer trögt och då istället dör på vägen. (ingenting som bör testas) 


Vi säger JA till rapsolja som glidmedel(i kris) 

INGEN OLJA HEMMA

Oroa dig inte… Eller jo, kanske lite. Om det verkligen krisar och du verkligen behöver något att använda som glidmedel så finns det en sista utväg. Det är inte smör, det är inte yoghurt, inte schampot i duschen och inte heller ska du gräva med näven i nutellaburken.

En sista utväg är att leta i lotion-skåpet efter den mildaste krämen du kan hitta. Om det inte står “Sensitive” på paketet så snälla bara välj att ha sex en annan dag istället. Det kommer fler gånger. 

Ha ett glidmedel förberett tills nästa gång

Svarade denna artikel på din fråga?
JaNej

1 tanke på “Kokosolja, rapsolja eller olivolja som glidmedel?”

Kommentarer är stängda.