Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Relationstips

Börja med glidmedel och få ett bättre sexliv

I denna artikel går vi igenom tips och tricks för att få igång din partner på att börja använda glidmedel.

Att börja använda glidmedel

introducera glidmedel

-Jag vill prova glidmedel med min partner. Det känns som att jag är redo att gå vidare med vårt sex och använda glidmedel när vi har sex. Men det är pinsamt. Vad ska jag göra? 

Vid första tanke på att vara den som med sin partner tar upp glidmedlet från sin ficka kan vara jobbigt. Det kan uppfattas som att du inte är nöjd med din partner och är oftare än vad du tror ett problem. 

Det allra enklaste sättet att ta upp med din partner är såklart bara att säga: ”Jag vill prova glidmedel, vad säger du om det?”.  Men oftast så är det inte verkligheten och de allra flesta gånger så är det något man inte gärna vill ta upp först. 

Att börja med en massageolja

Ett starkt tips är helt enkelt att berätta för din partner att du har en överraskning. Detta är ju inte denna gång du ska slänga upp glidmedelsflaskan i ansiktet och säga att det inte är vått nog. Det är denna gång du ska beställa hem en flaska med massageolja (som fungerar att använda som glidmedel) och sedan ska du använda massageoljan på din partner. 

Varför ska du göra det? Jo för att övergången från massageolja till glidmedel är minimal, när både du och din partner märker att det var fantastiskt och att det faktiskt funkade bra att använda massageolja så är det enklare att flika in att ni borde köpa hem glidmedel. 

Att ta fram en flaska massageolja är extremt smidigt och vem tackar inte ja till en massage? 

Känns detta också som något du inte hade vågat? Hör av er till oss! 

Vilket glidmedel ska jag välja?

För att vara säker så kan du börja med ett av våra favoriter som finns i vår glidmedelstest.
Detta är ett ekologiskt och icke irriterande glidmedel som funkar för alla kroppar.

Här kommer en del vanliga olika kategorier på glidmedel.

vattenbaserad eller oljebaserat

Silikonbaserat glidmedel

Silikonbaserat glidmedel är precis som det låter; ett glidmedel som är baserat på silikon. Tänk dig inte silikonbröst utan detta är alltså mer åt matolja-hållet. 

Dessa är oftare lite dyrare än de vanliga vattenbaserade glidmedel men du behöver inte använda lika mycket. Eftersom det är silikonbaserat så löses det inte upp så enkelt och det gör också att det håller mycket längre.

Du ska alltid vara försiktig med dessa glidmedel då de ofta kan lämna mer ”oljefläckar” i sängen efter sig. Det kanske låter illa men det blir helt enkelt lite fettfläckar på sängen.

Vattenbaserat glidmedel

Att använda sig av ett vattenbaserat glidmedel är ofta det vanligaste, det blir ett större ”glid” än med ett silikonbaserat men samtidigt får du använda desto mer. Ja, det är mysigt med mycket glidmedel. 

Vattenbaserat glidmedel löses enkelt upp och det blir inte speciellt kladdigt efter sex om du inte använder dig av ett smaksatt glidmedel. Detta gör det smidigare att ta med sig och inte behöva duscha av hela sig efter man haft sex. 

Vi på kondomguiden tycker att vattenbaserat är enklare att använda dels för att det inte blir samma kladd och oftast är mer luktlösa

Glidmedel till sexleksaker

Oftast så är sexleksakers grund silikon vilket gör att det är bättre att använda vattenbaserat glidmedel till dem.

Att använda glidmedel när man använder sexleksaker kan starkt höja effekten av välbehag både under sex och onani. Det är definitivt något man borde prova. 

Kan glidmedel ge ett bättre sex?

Glidmedel kan ge ett otroligt mycket bättre sex. I vissa fall kan det till och med rädda er sex situation

Glidmedel funkar absolut bäst när det är torrt. Ofta kan man vara kåt och sugen men inte ännu våt. Då funkar det perfekt att använda glidmedel i förspelet, när man går ner på varandra eller kanske helt enkelt som en massageolja

Även om din partner tycker att det är vått nog så kan det vara extremt skönt att använda glidmedel vid sex, det kan till och med få kvinnan att producera ännu mera vätska och bli än mer kåt

Glidmedel finns att köpa nästan överallt och nästan alla gånger så kommer paketen i diskreta paket där man inte kan se att det är ett företag som säljer sexleksaker som skickat produkten. 

Undvik dessa ingredienser i ditt glidmedel

Tro det eller ej men när det finns en sådan pass stor marknad på glidmedel så finns det också företag som försöker komma på något unikt, något bättre eller något med innehåll som inte finns i något annat glidmedel. 

Nedan listar vi alla ämnen ni borde kolla efter på etiketterna och bör undvika. 

  • Glycerin
    2013 kom det ut en studie i samband med experters utlåtande att glycerin kan öka risken för för svampinfektion. Ämnet finns inte i många glidmedel nuförtiden men det är ändå något du ska akta dig för när du väljer.
  • Nonoxynol-9
    N9 har varit med sedan 90-talet och sägs ha hjälp till att döda HIV viruset och använts flitigt i kondomer. Samtidigt runt 2005 så kom det ut några enskilda studier om att N9 kan skada cellmembran i spermier.
  • Petroleum
    Vaselin och baby olja är inte något som ska användas vid sex. Dessa oljor är segare än YES och kan stanna länge uppe i vaginan. Detta kan alternera ph värdet i vaginan och höja risken för infektioner. Dessa ingredienser eller produkter som är baserad på petroleum är inte speciellt vanligt. Dock så kan det vara bra att höja ett varningens finger mot det. 

Använda oljor som glidmedel

Kokosolja, Olivolja och rapsolja som glidmedel

Vi har tidigare skrivit en artikel om att använda oljor som glidmedel. Att använda rapsolja, kokosolja eller olivolja som glidmedel.

För att enkelt svara på rubriken så fungerar det utmärkt att använda oljor som nödlösning på glidmedel-problemet. 

Kokosolja är den olja som är mest naturlig, ofta är dessa inte överhuvudtaget rört i fabrik utan levereras helt orörda.(utan tillsatser). Det kommer att vara lite segare och lämna lite fler fläckar efter sig men nog får det jobbet gjort. 

Man ska inte använda oljebaserade glidmedel när du använder kondom, det finns en risk att kondomen löses upp och skadas när det är olja och friktion i arbete. 

Göm ditt glidmedel

Även om du nu kommit till stadiet där du och din partner har börjat använda glidmedel så finns det fortfarande en del som vill gömma att de har det hemma. Såklart har vi redan tänkt på detta. 

Här kommer det… 

Deodorant. 

Köp en rollon i affären där du enkelt kan klicka av locket (de flesta lågprismärkena). Sedan tömmer du bara behållaren och häller i glidmedel istället. Den enda risken skulle vara om någon letar längst ner i din väska och börjar lukta glidmedel. Ett diskret tips. 

Vill ni hålla det enkelt så kan ni såklart även bara köpa lite handsprit och tömma behållaren också.

Om det blir för mycket glid

Det finns alltid en risk att det blir för mycket ”glid” när du använder glidmedel, detta kan göra att känslan blir sämre än vad den bör vara. Att ha sex och glida fram och tillbaka som på en isbana är inte världens bästa känsla

Så. För att sammanfatta. Använd glidmedel, det kan hjälpa dig. Använd glidmedel i lagom mängder, var noga med vad det är för ingredienser i glidmedlet om du är känslig och låna aldrig ut din deodorant! 

Lämna en kommentar