kondomguiden logga
Bättre Sexliv

Många lider av för hög sexlust – Så ändrade jag min sexlust

/

Artikel skriven av amadeus

/

Senast uppdaterad september 8, 2022 av amadeus

Jag är väldigt tacksam att jag varit både översexuell och även haft problem med låg sexlust under mitt liv. Det finns ingenting så jobbigt som att inte ha någon form av balans på sin sexlust. Särskilt om du har en partner som inte har samma problem som du.

När sexlusten var alldeles för hög så blev det tillslut så att min flickvän kände att det var hennes “plikt” att göra mig nöjd. Att ge mig de sex jag behövde. Även om hon inte riktigt kände för det. När vi pratade om detta så skämdes jag så otroligt mycket och det kändes nästan som att hon inte ville ha sex med mig.

När min sexlust några år senare var i bottnen p.ga olika skäl så var det tvärt om hon som hela tiden tänkte att jag inte ville ha sex med henne. Att hon inte var attraktiv nog eller att jag hade hittat någon annan.

I denna artikel går vi igenom hur man minskar sin sexlust.

tjej som inte vill ligga med sin kille

Det är en otroligt ond spiral. Särskilt när man har en partner. Och det är inte riktigt någon som förstår hur pass jobbigt det kan vara.

Eftersom dessa problem är stora så har vi skrivit fler artiklar om just detta ämnet. I denna artikeln pratar vi om hur du naturligt kan öka din sexlust.

Många killar har hög sexlust

För det första så är det viktigt att vara medveten om att det inte är något fel på dig. Vissa människor har högre sexlust och vissa har lägre. Om din sexlust påverkar ditt vardagliga liv så är det viktigt att bestämma sig att problemet måste bort.

Mitt största problem var att jag tappade fokus på jobbet och inte kunde tänka på något annat än sex. Det påverkade mig så mycket att jag ibland kunde sitta i timmar och skrolla på mobilen för att få stimulans av någon form.

Det är dags att ta tag i dina problem och få kontroll över din kropp och din vardag igen.

Gå till doktorn om din sexlust ställer till med problem

Man kan faktiskt vara beroende av sex och det är vanligare än vad du tror. Sexmissbruk är i princip lika illa som drogproblem och kan påverka dig precis likadant. Förlora vänner, familj och förstöra för alla människor i din närhet. Samtidigt som du försöker jaga den där stimulansen som aldrig blir bättre.

Gå till doktorn. De finns där för att hjälpa dig och får du inte hjälp av första doktorn så tar du kontakt med en till.

Känner du att problemen är så pass stora att du inte kan leva ett vanligt liv så är det bara att kontakta en doktor direkt. Du kan t.ex kontakta Kry för att få en psykolog/läkar-tid.

Det är känt att SSRI mediciner minskar sexlusten och i många fall gör att man kan ha ett mer normalt liv. Det som är problemet är att det är just antidepressiva vilket inte är det roligaste att gå på under en längre tid. Man kan dock använda medicinen för att samtidigt lära sig sin egna kropp. Att lära sig hur sin kropp funkar för att sedan bli medveten om när stimulanserna försöker ta över.

Meditation sänkte min höga sexlust

Meditation är bra till många saker. För mig hjälpte den mig att sänka min sexlust. Egentligen så kanske jag inte sänkte min sexlust i sig men den fick mig att kunna kontrollera min inre röst. Den där djävulen på axeln som hela tiden försökte få mig mer tänd och onanera eller ha sex hela tiden.

Jag lärde mig helt enkelt att förstå vad min kropp egentligen ville. Vad som var ren stimulans och vad jag faktiskt verkligen ville.
Alla kan använda sig av denna fuskkod till livet och jag garanterar att hela ditt liv kommer att få en uppgradering om du lägger ner tiden som krävs.

Meditation är till för alla men man måste också gå över den där nybörjarbarriären som så många inte har lugn till. Vilket egentligen är anledningen till att man borde göra det.

Det finns ingenting som har förändrat mitt liv så mycket som meditation och om ni önskar att lära er meditation på riktigt så får ni mer än gärna kontakta oss på formuläret så skickar jag er i rätt riktning. Gratis såklart.

Tänk på vad din partner känner

Om problemen är så stora att du läser denna artikel så finns det också en stor risk att du har en partner som inte mår bra i det hela. Om du är singel så finns det andra risker med att ha sex med fel människor för mer stimulans, sjukdomar och desperata tillvägagångssätt för att få ligga.

Har du en partner som sitter hemma och väntar så är mitt absolut viktigaste tips att prata igenom problemet med din partner. Sätt dagar där ni har sex och gör allt för att hålla dig till det.

Många psykologer säger att för att bli av med ett beroende så är en bra idé att ersätta beroendet med någonting annat. Finns det någonting du kan ersätta ditt beroende med? Något som kan dra ur energin och som kan få dig att tänka på något annat?

Jag använde jobbet, gymmet och mycket skrivande för att dra ur energin ur huvudet vilket fungerade väldigt bra. Att trötta ut mig själv lite extra helt enkelt.

Hitta en hobby som du kan ersätta med sex och gör den så mycket som du kan. Kanske är det nu det är dags att starta ditt egna företag, en blogg eller kanske helt enkelt dokumentera din resa från att ha för mycket sex och hjälpa andra?

Medicinering för hög sexlust

En av medicinerna man kan få av en läkare är Androcur. Preparatet används för att minska sexlusten hos killar genom att sänka testosteronet i kroppen. Men även här så använder man sig av psykologer för att samtidigt gå till bottnen med ditt problem för att kunna gå tillbaka till ett vanligt liv efter att behandlingen är över. (Detta är också en stor anledning till att jag tror att det trots allt är bra att börja med meditation)

Vad du än gör så finns det ingenting som kommer att permanent döda din sexlust om du inte börjar jobba på dig själv och börjar lära dig om din egna kropp. Lär dig hur du själv funkar så kommer du att ha en otroligt mycket mer behaglig upplevelse i vardagen.

Träna upp en balanserad sexlust

Människor går ofta på automatik och det du kan göra är att precis som när du är arg. Bli medveten om att du är arg och varför du är arg. På så sätt så kan man också kontrollera sin ilska precis som sin sexlust.

Om du verkligen börjar jobba för en hälsosam sexlust så kan du helt enkelt bara försöka bli medveten om när och varför du triggades in i det sexuella tänket och minska detta så mycket som möjligt.

En av problemen kan vara lättklädda killar och tjejer på tiktok eller instagram. Ett annat problem kan vara att du är uttråkad så du känner för att onanera. Det viktigaste är helt enkelt att lära dig dina egna mönster och hur din kropp och hjärna fungerar.

På så sätt kan du “säga till” din inre röst att bli lugn och att helt enkelt inte fortsätta med stimuleringen. Detta är något som verkligen kan förändra ditt liv inte bara på den sexuella fronten men också på alla andra plan i livet också.

Ungdomar har en högre sexlust

Om du läser detta och är i dina ungdomsår och går igenom puberteten så behöver du inte oroa dig. Det är otroligt vanligt att vara väldigt kåt och vilja ha mycket sex under ungdomsåren.

Även om de flesta kanske inte erkänner det så har nog de allra flesta hög sexlust under sina ungdomsår.

Lämna en kommentar