Uppdaterades:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Bättre Sexliv

Många lider av för hög sexlust – Så ändrade jag min sexlust

Det finns olika sätt att minska sin sexlust. Men en av de bästa sätten är att bli medveten om när du vandrar iväg.

Många killar har hög sexlust

Att vilja ha sex är naturligt. Om du har hög sexlust ska du först och främst vara medveten om att det inte är något fel på dig. Vissa människor har högre sexlust och andra människor har lägre. Inget av det är fel eller dåligt. Många killar känner en hög sexlust på grund av mängden testosteron i kroppen som är kopplat till just sexuell prestation.

Känner du igen dig? Då är det dags att ta tag i dina problem och få kontroll över din kropp och din vardag igen.

Gå till doktorn om din sexlust ställer till med problem

Hög sexlust kan dock bli problematiskt om det påverkar ditt vardagliga liv. Då är det viktigt att bestämma sig för att problemet måste lösas. Ett stort problem jag upplevde var att jag tappade fokus på jobbet och inte kunde tänka på något annat än sex. Det påverkade mig såpass mycket att jag ibland kunde sitta i timmar och skrolla på mobilen för att få stimulans av någon form och distrahera mitt sinne. Man kan faktiskt vara beroende av sex och det är vanligare än vad du tror. Sexmissbruk är i princip lika illa som drogproblem och kan påverka dig precis likadant. Förlora vänner, familj och förstöra för människor i din närhet. Samtidigt som du försöker jaga den där stimulansen som aldrig blir bättre.

Känner du att din sexlust gör att du inte kan leva ett vanligt liv ska du kontakta en doktor direkt. Du kan t.ex kontakta Kry för att få en psykolog/läkar-tid.

Det är känt att SSRI mediciner minskar sexlusten och i många fall gör att man kan ha ett mer normalt liv. Det är en antideppresiv medicin som du kan få utskrivet av läkare, men innan du börjar medicinera ska du först försöka att lära känna din kropp. Att lära sig hur sin kropp funkar för att sedan bli medveten om när stimulanserna försöker ta över.

Meditation sänkte min höga sexlust

meditation for att kontrollera

Meditation är bra för många saker. För mig hjälpte den mig att sänka min sexlust. Egentligen kanske det inte sänkte min sexlust i sig men det hjälpte mig att kontrollera min inre röst. Den där djävulen på axeln som hela tiden försökte få mig mer tänd och onanera eller ha sex hela tiden.

Jag lärde mig helt enkelt att förstå vad min kropp egentligen ville. Vad som var ren stimulans och vad jag faktiskt verkligen ville.
Alla kan använda sig av denna fuskkod till livet och jag garanterar att hela ditt liv kommer att få en uppgradering om du lägger ner tiden som krävs. Meditation är till för alla men du måste också ta steget över den där nybörjarbarriären som många inte har varken tid eller lugn till. Vilket egentligen är den största anledningen till att du borde göra det.

Tänk på vad din partner känner

Tank pa din partner

Om du är i ett förhållande och problemen är så stora att du läser denna artikel, finns det också en stor risk att du har en partner som inte mår bra i det hela. Om du är singel finns det andra risker med att ha sex med fel människor för mer stimulans, sjukdomar och desperata tillvägagångssätt för att få ligga. Har du en partner som sitter hemma och väntar är mitt absolut viktigaste tips att prata igenom problemet med din partner. Ett tips är att bestämma särskilda dagar där ni har sex. Ett schema kanske inte låter särskilt sexigt, men det kan ge balans till vardagen och ger er båda något att se fram emot.

Många psykologer säger att för att bli av med ett beroende så är en bra idé att ersätta beroendet med någonting annat. Finns det någonting du kan ersätta ditt beroende med som inte är skadligt? Något som kan dra ur energin och som kan få dig att tänka på något annat? Jag använde jobbet, gymmet och mycket skrivande för att dra ur energin ur huvudet vilket fungerade väldigt bra. Att trötta ut mig själv lite extra helt enkelt.

Hitta en hobby och utför den så mycket du kan. Kanske är det nu det är dags att starta ditt egna företag, en blogg eller kanske helt enkelt dokumentera din resa från att ha för mycket sex och hjälpa andra?

Medicinering för hög sexlust

En av medicinerna man kan få av en läkare är Androcur. Preparatet används för att minska sexlusten hos killar genom att sänka testosteronet i kroppen. Vid medicinering kopplar man samtidigt in psykologer för att gå till botten med problemen för att kunna gå tillbaka till ett vanligt liv efter att behandlingen är över.

Det finns ingen knapp du kan trycka på som permanent sänker din sexlust, men om du börjar jobba på dig själv och börjar lära dig mer om din egna kropp kan du förhoppningsvis styra dina impulser.

Träna upp en balanserad sexlust

Människor går ofta på automatik. Om du verkligen börjar jobba för en hälsosam sexlust kan du helt enkelt försöka bli medveten om när och varför du triggades in i det sexuella tänket och minska detta så mycket som möjligt.

Ett stort problem i dagens samhälle är hur lättillgängligt det är att få tag på material på lättklädda killar och tjejer, exempelvis på tiktok eller instagram. Ett annat problem kan vara att du är uttråkad så du känner för att onanera. Det viktigaste är helt enkelt att lära dig dina egna mönster och hur din kropp och hjärna fungerar. Träna dig i att ”säga till” din inre röst att bli lugn och att helt enkelt inte fortsätta med stimuleringen. Detta är något som verkligen kan förändra ditt liv inte bara på den sexuella fronten men också på andra plan i livet.

Ungdomar har en högre sexlust

Om du läser detta och är i dina ungdomsår och går igenom puberteten ska du inte oroa dig alltför mycket. I tonåren sker det otroligt mycket förändringar i kroppen och det är väldigt vanligt att vara kåt och vilja ha mycket sex under ungdomsåren.

Lämna en kommentar