Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Bättre Sexliv

Varför du borde schemalägga ditt sexliv

Det kan finnas otroligt bra anledningar till att schemalägga sitt sexliv. Vi går igenom varför det kan hjälpa dig och din partner med vardagen.

Att schemalägga sexlivet

Rutin på saker och ting kan faktiskt fungera även för ditt sexliv. Att schemalägga din träning, kost och alla andra aktiviteter gör att vi får ett bättre lugn i vardagen. Borde det inte då fungera precis som med träning att schemalägga sexlivet? 

Jo. Det funkar alldeles utmärkt och när jag provade detta som tips från podden ”Alla våra ligg” så blev jag djupt imponerad.

Det hjälpte mig och min sambo oerhört. Med både två jobbandes nästan hela dagarna och andra aktiviteter efter jobben på skilda vägar så var det helt fantastiskt att faktiskt ha en dag i veckan där vi planerade att vi skulle ha sex. Det var liksom den där dagen där vi släppte allt och kunde fokusera på mys och sex istället för att stressa över annat.

Inte bara gör det att ni faktiskt har sex utan också blir det en helt annan känsla. Du vaknar upp där på onsdagsmorgonen och skickar iväg ett litet teasemeddelande till din partner under förmiddagen. När du sedan sitter där i bilen påväg hem från jobbet du hatar så slänger du igång din favoritlåt och drar lite på smilbanden medans du tänker ”idag ska jag fan få ligga”! 

Det kan kännas som en pressad situation att behöva prata med sin partner om att schemalägga sitt sexliv. Men tänk själv hur all stress och alla tankar om när nästa gång blir bara försvinner. Det betyder ju såklart inte att ni inte får ha sex någon annan gång men det blir en dag där ni sätter av tid för varandra. En tid som vi lovar att ni behöver i ert annars stressiga liv. 

Hur du schemalägger för bäst effekt

En perfekt schemaläggning skulle vara att du och din partner kommer överrens om minst en dag i veckan där ni lovar varandra att ni lägger undan tid för att vara med varandra.Denna dag ska vara en dag som passar bra med jobb och andra aktiviteter. Det ska inte finnas något som kan störa.

Tiden ska helst vara när ni kommit hem direkt, inte när ni går och lägger er. Det finns risk att man börjar dra sig för det om man inte bara gör det som första ting när man kommer hem.

Börja alltid dagen med att reta varandra, skicka lite sexiga meddelanden eller kanske någon retande bild där du säger att du längtar efter din partner. Det låter väldigt töntigt men det som händer är att ni startar tankarna redan under dagen. 

När kvällen är kommen och båda hemkomna så finns det redan en känsla i luften av att det är dags att ha sex. Det ligger ett litet pirr och surrar i magen precis som när ni först träffades. Vad kan gå fel? 

Borde jag schemalägga mitt sexliv? 

Det finns många olika anledningar till att prova och väldigt få saker som kan gå fel. Funkar det inte? Sluta då. 

Har du precis som jag och min dåvarande sambo ett stressigt liv på båda håll så kan det vara en grym räddning i vardagen. Ibland kunde det gå veckor utan att ha sex och därför blev schemaläggningen en räddning. 

Man brukar säga att man inte har tid eller är stressad, men ändå brukar man kunna klämma in ett träningspass eller en fika med en vän. Det handlar helt enkelt bara om att frigöra tid till att ha sex precis som med vilken annan aktivitet som helst. 

Det kan också vara en räddning för de paren – eller ofta från en part; där det kan kännas jobbigt att alltid gå i sängs och inte riktigt veta om det är dags för sex eller inte. Alltså så stoppar man ”småtafsandet” som för en del människor kan anses vara jobbigt. 

Prova att schemalägga och hör av er till oss hur det går. Det är såklart viktigt att både du och din partner går in för det med en inställning att det kan vara en kul grej att prova.

Det betyder såklart inte att ett dåligt sexliv på något magiskt sätt kommer bli bra av att man schemalägger det. 

Kontakta oss och berätta om hur det gick! 

Lämna en kommentar