Uppdaterades:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Relationstips

18 tips för dig utan någon sexlust

Det finns jobbiga saker. Och så finns det känslan av att vakna upp och inte ha någon sexlust. Stress, vardagsproblem och annat fokus har en tendens till att försvåra för oss. Vi har samlat våra bästa tips för att naturligt öka din sexlust. 

Vi har även skrivit en artikel om receptfria potensmedel du kan läsa här!

1. Ät frukt

Det finns forskning som talar för att det finns en del frukter som naturligt kan öka din sexlust. Egentligen så är det kanske mer relaterat till att de hjälper till med blodcirkulationen mer än något annat. 

Fikon, bananer och avokado är exempel på frukter som anses vara lusthöjande. Dessa frukter ska alltså kunna hjälpa till med att få ett bättre sexliv.

Dessa frukter innehåller samtidigt massa viktiga mineraler och vitaminer som kan hjälpa dig ytterligare med uthållighet och allmän kondition eller hälsa.

2. Drick alkohol(med måtta)

Drick alkohol, men drick inte för mycket alkohol. Ett glas vin kan vara en fungerande lusthöjare och kan hjälpa till med att slappna av och få mer lust för sex. 

För mycket alkohol kan för killar vara mer ett problem än en lösning, Ofta kan det försvåra ståndet och göra det svårare att få orgasm. (vilket också kan vara en bra effekt) 

Att dricka ett glas vin eller två en kväll tillsammans med din partner där ni försöker att slappna av så mycket ni kan är ett av de mest effektiva tipsen som vi radat upp.

Är vardagen stressig eller om jobbet har fått lusten att försvinna så är det också ett sätt för att slappna av och släppa tankarna för ett tag. 

3. Håll koll på din sömn

Sömn spelar en stor roll i om funktionerna i din kropp som kallas sexlust ska fungera.

Det finns ingenting som är så dåligt för kroppen och dess basfunktioner som för lite sömn. Hjärnan fungerar inte som den ska, musklerna fungerar inte som de ska, tror du då ditt sex skulle bli bättre av att inte sova? 

Har du svårt att sova så är ju….Sex… ett tips att prova för att somna snabbare.

4. Prova sexleksaker

Sexleksaker kan komma i många former, lukter och storlekar. En sak har de alla gemensamt, de finns till för att hjälpa dig få ett bättre sexliv.

Det finns såklart inget bevis på att sexleksaker ökar sexlusten, men precis som när du köpt helt nya träningskläder inför ditt gympass så är det ju väldigt mycket roligare att gå till gymmet. Ellerhur? 

Det är egentligen ingen skillnad, har du en ny penisring eller vibrator du skulle vilja prova i sängkammaren under tisdagskvällen så bör det finnas en längtan och en känsla av lust som kryper sig på. 

Ett hett tips om både du och din partner är av den vågliga kalibern så finns det mycket roliga leksaker att prova. 

sexleksaker för par

Parvibratorer – Någonting för alla par!

I denna artikel går vi igenom parvibratorer som kan hjälpa till med att enklare komma samtidigt.


5. Bra fetter och zink

Precis som att hålla en god kondition när du tränar så är det precis lika viktigt med kosten när det kommer till ett hälsosamt sexliv. 

Omättade fetter, alltså det ”goda” fettet är det du ska fokusera på att få i dig för din lust. 

Du finner fetterna i fisk, nötter och frön och även en del andra oljor. 

Zink har i ett flertal studier visat på att ett underskott på ämnet i kroppen har en korrelation med lågt testosterone. Vilket kan resultera att sexlusten får lida då mer testosteron i kroppen oftast är lika med bättre sexdriv. 

Inte nog med att Zink kan hjälpa till med lusten så kan det också hjälpa till med problem hos män. Zink sägs kunna hjälpa till med att enklare få och bibehålla ett stånd. Ät mer zink! 

6. Undvik en lågfettsdiet

En del studier talar för att det finns ett sammanhang mellan att äta en låg-fettdiet och sänkt testosteronnivå. Precis som vi nyss pratade om så kan det också sänka sexlusten.

Det kan också bli lidande när du t.ex äter efter LCHF dieten med att få i dig alla essentiella aminosyror. Aminosyror och näringsämnen som hjälper till med att bibehålla en normal funktion i kroppen.

Det bästa tipset är att hålla en varierad kost och lägga lite extra vikt på hälsosamma oljor och fisk. 

7. Håll koll på kalorierna

Det är inte svårare än att det handlar om din allmänna hälsa. Att vara överviktig och osäker på sig själv förbättrar inte din lust. Att ha ett starkt självförtroende när man ska ha sex kan vara något som gör det roligare både för dig och din partner. 

Efter 2 påsar chips och pizza hela veckan så är det naturligt att kroppen säger ifrån och du kan känna dig ofräsch. Tänk dig istället då om du tränat hela veckan och ätit nyttigt. Då finns inte stressen där på samma sätt. 

Så håll koll på kosten, försök att äta så nyttigt som möjligt och även att äta frukost så att energin finns där hela dagen. 

8. Undvik läkemedel/antidepressiva

Planera din medicin om du tar antidepressiva eller andra läkemedel som lugnande.
Att ha en bra rutin så att dina nivåer inte blir upp och ner med medicinerna är viktigt.

Att missa en dag med t.ex antidepressiva och sen ta 2 dagen efter kan göra väldigt mycket med ditt huvud. Inkl sexlusten.

Det är bevisat att antidepressiva och en del AD/HD medicin kan försämra lusten markant.

9. Sluta röka

Det är känt att rökning förstör lungor och försämrar din kondition, men det är också starkt bevisat att rökning kan orsaka sämre blodtillförsel till muskler och även penis. 

Så om du vill ha ett bättre stånd och bättre kondition så är det bättre att hålla sig till snuset. 

10. Drick mer vatten

Vatten hjälper till det mesta, även till att känna sig mer fräsch och hälsosam vilket kan hjälpa till med att öka tanken på att ha sex. 

Det är såklart inget bevisat men precis som att ha en god kost – kan hjälpa till att få en bättre ”känsla” att man gjort något bra. 

11. Schemalägg sexet

Det kan låta konstigt att säga att du ska schemalägga sexet med din partner. Men det funkar faktiskt. Känslan är det bästa vi har. Känslan att man ska ha sex, känslan att något kul är påväg att hända, känslan av att den tiden den dagen så är det sex som gäller. 

Det krävs ju en diskussion med din partner och vid första tanke så kan det låta lite konstigt att behöva schemalägga sexet.

Att schemalägga sexet har att göra med att man helt enkelt raderar känslor som stress och ovetskap. Du vet att du ska ha sex och du vet vilken tid du ska ha det. Det blir som att åka på en fotbollsträning.

Är sex något du gillar trots att lusten inte alltid finns där så är Onsdag 19:00 också en tid du kommer att längta efter. Kanske kan du skicka lite meddelanden till din partner där ni retas lite om kvällen. Det kommer pirra lite extra. Vi lovar dig! 

12. Börja konditionsträna

Konditionsträning = endorfiner. Har du någonsin funderat på varför du alltid är gladare och mer kåt efter ett bra träningspass? Det har inte att göra med att du blivit mycket snyggare än gårdagen utan det har att göra med att kroppen frigör endorfiner när du tränar.

Endorfiner är fantastiska då det ger en känsla av välbehag, pigghet och kåthet. 

Att ha sex efter ett träningspass kan vara fantastiskt. Eller ännu bättre, schemalägg sexet till efter träningspasset. 

13. Ät choklad

Precis som med konditionsträning så frigör kroppen en del endorfiner när du äter choklad. Det är inte i samma mängd som med träningen men det är ingen som säger att de inte går att mixa.

14. Tiggarnöten

I Kina och Indien verkar det som att människor har lite sämre sexlust än i andra länder, för i dessa länder är tiggarnöten en vanlig naturmedicin som folket använder för att just höja sin sexlust. 

Nöten sägs stimulera testosteronproduktionen i kroppen. Precis som vi lärt oss tidigare så vandrar testosteron hand i hand med bättre sexlust. 

15. Testosteronnivåer(Kille)

Att som kille ha för låga testosteronnivåer kan vara en extremt stor del till bristen på sexlust.

Det är vanligare än vad man tror att män i åldrarna mellan 30-60 lider av låg testosteronproduktion. Det finns till och med fall där ungdomar som är 15-30 har en dåligt fungerande produktion i kroppen.

Känner du dig alltid trött, omotiverad och hängig så kan det vara bra att gå till din läkare och göra ett test. Det finns bra tester att göra där du kan kolla allt från dina nivåer till vad för näringsämnen du behöver ha i din kropp. 

16. Broccoli funkar som antiöstrogen

Östrogen är de kvinnliga hormonerna som finns i kroppen. Dessa finns hos både män och kvinnor. Precis som med testosteron så har östrogen en del att inflika på sexlusten. 

Att ha för lite östrogen (kvinnliga hormoner) i kroppen, kan göra att sexlusten minskar drastiskt. Det kan verkligen döda sexlusten helt om man t.ex skulle fått för sig att medicinera sig med antiöstrogena tabletter som Nolvadex(används mot bröstcancer). 

Att ha för lite östrogen i kroppen är ingenting som är vanligt hos en människa som äter som den ska men det kan finnas risk till att nivåerna sviktar, precis som folk som har för låga testosteronnivåer. Det går att testa sig och göra en komplett kroppsskanning för att vara säker på att man inte har några problem. 

17. Grönt te och östrogennivåer

Tidigare studier har visat att grönt te kan minska östrogennivåerna i kroppen och även påverka kroppens funktion att bryta ner östrogen. 

Att ha både för högt och för lågt östrogen kan ställa till det och kan orsaka t.ex sömnsvårigheter, ömma bröst, trötthet och låg sexlust. 

18. Receptfria Potensmedel

Du kan lära dig mer i vår artikel om receptfria potensmedel för män.

Med hjälp av dessa naturliga vitaminer så kan du få tillbaka dina normala värden. Genom att göra detta kan du få ett bättre och hårdare stånd.