kondomguiden logga
Sexleksaker för killar

Vad är en Pläpp?

/

Artikel skriven av amadeus

/

Senast uppdaterad juli 1, 2022 av amadeus

Att bli äldre handlar inte bara om rynkor, klimakteriet eller åldernoja. Det finns andra saker att oroa sig för, som när penisen gör en “switch” som Fredde i solsidan kallar det. För många kan detta vara en ångestfylld sak att gå igenom men dessvärre så händer det nästan alla män tillslut.

Man kallar det en pläpp när pungen hänger längre ner än penisen. P.L.Ä.P står för Pung Längre Än Penis. Detta brukar ske när man kommer upp i åldrarna 45-60 års åldern när kollagenet i kroppen inte längre orkar hålla ihop huden lika bra.

Varför blir pungen mer hängig när du blir äldre?

Anledningen till att huden blir tunnare och mer hängig när man blir äldre är för att kroppen precis som med testosteron blir sämre på att producera kollagen. Kollagen är det huvudsakliga proteinet som bygger upp huden, senor, bindväv och brosk. Det gör också att med tiden så hålles dessa delar inte längre lika bra ihop och det gör att t.ex huden blir hängig och rynkor börja träda fram.

Tillbaka till pungen. När kollagenet inte längre produceras i samma takt så gör det att huden i pungen enklare bli uttöjd och därför mer hängig. Redan vid 25 års ålder så börjar kollagenproduceringen minska.

Lämna en kommentar