kondomguiden logga
Sexleksaker för killar

Är det farligt att runka när man är sjuk?

/

Artikel skriven av Camilla

/

Senast uppdaterad juli 1, 2022 av amadeus

Kan man onanera trots att man har en pågående infektion/inflammation i kroppen? Är det farligt att runka trots man har feber? Vi har svaret!

I dagens artikel så kommer vi gå igenom något som tro det eller ej söks på alldeles för ofta för att inte ha ett bra svar. Det finns en viss charm med att skriva artiklar om kondomer och glidmedel, men att få i uppdrag att gå igenom om det är bra eller dåligt att runka när man är sjuk slår nog det mesta. Hoppas att ni får ett säkert runkande!

En orgasm stärker ditt immunförsvar. När du runkar så utsöndrar kroppen dopamin, serotonin och oxytocin som gör att du mår bättre. Därför kan det vara bra att runka när du ligger hemma och är sjuk. Eftersom en orgasm också kan hjälpa till mot stress så funkar det även bra i förebyggande syfte. 

Om kroppen är utmattad

Det finns både positiva och negativa saker med att runka eller onanera när man är sjuk. På den positiva sidan så finns det samma effekter som när du går till gymmet eller är ute och springer, och på andra sidan så är onani energikrävande.

Detta betyder helt enkelt att onani kan vara en tjuv som tar energi från kroppen som den egentligen försöker att använda för att bli frisk. Det generella tipset med att runka om man är sjuk är att se det som att gå att träna. Hade du gått till gymmet om du var i hälsotillståndet du är i nu? Om svaret är nej så borde du istället bara gå och vila istället.

Om svaret är ja så finns det väldigt många fler positiva effekter av att runka när man är sjuk.

Det är viktigt att om kroppen är utmattad så ska du respektera detta. Att inte låta kroppen återhämta sig från en förkylning eller sjukdom kan göra det värre. Känner du dig väldigt sjuk så finns det fortfarande ingen bättre kur än vila och tid.

Onani i förebyggande syfte

Onani precis som träning och tidigare nämnt kan vara väldigt bra för din hälsa och immunförsvar. Att onanera i sin ensamhet kan utsöndra lyckohormoner och kärlekshormoner i din kropp och ge dig en känsla av välbehag. För att inte prata om hur bra en orgasm är på att få bort stress från tankarna.

Jag skulle säga att det kanske inte går att runka sig frisk då runkande rent fysiskt är krävande på kroppen och du kan spänna alla möjliga muskler utan att du märker det. Det kan öka din inflammation i kroppen om du överanstränger dig vid förkylning.

En lätt feber kan jämföras med att gå ut och gå. Känner du att du hade kunnat gå ut och gå så kan du också ta på dig själv. 

Om du vill göra din onanitid till den bästa på denna jord så rekommenderar jag dig att läsa artikeln nedan om pocketpussys!


Sammanfattningsvis

Men för att sammanfatta frågan i sig så är svaret tråkigt nog både ja och nej. Det är inte farligt att runka när du är sjuk. Du kan runka både när du har feber eller är förkyld. Men när du har feber eller är förkyld så är det bäst att vila då kroppen försöker att använda energin för att bli frisk.
Det kan vara bra att runka i förebyggande syfte då en orgasm utsöndrar lyckohormoner och reducerar stress.

Är det då farligt att runka när man är sjuk? Svar nej. Runka på!

Lämna en kommentar