kondomguiden logga
Sexleksaker för killar

Förlorar du ståndet när du använder kondom? – Kondomguiden tipsar

/

by Kondomguiden

/

Inga kommentarer

Senast uppdaterad juli 18, 2022 av Kondomguiden

För många män så är det stora problemet inte att man inte vill använda en kondom. Det stora problemet är att man kan förlora sin erektion och därför känner många obehag för att använda kondom. Vi har alla varit med om samma sak och därför har vi satt ihop denna guide till tips på vad som kan fungera för att få ett bättre stånd med eller utan kondom. Självklart vet vi också att en del kondomer förstör en del av känslan också men det finns otroligt bra kondomer nuförtiden.

Denna artikel innehåller utvald reklam

Att alltid vilja prestera

FORVANTNINGAR I SEX

Det finns flera olika faktorer som spelar in på en riktigt stadig blodflödande erektion. Problemet är att en erektion sitter precis lika mycket i huvudet i att grejorna ska fungera korrekt.

Att alltid vilja vara på topp och alltid vilja prestera kan ge ett bakslag i form av förlust av stånd eller än värre; inte alls kunna få något stånd under sex. 

Det är enkelt att säga att det bara är att slappna av eller inte ha sex när du inte känner dig säker med personen du tänker ha sex med. Men så ser det inte riktigt ut i verkligheten. Verkligheten är att du dömer dig själv och om du inte klarar av att ha det där fantastiska ståndet så kommer du att gräva dig själv än djupare i hålet av prestationsångest.

Porrfilmer kan vara otroligt trevliga men det finns ju en del som utelämnas. En porrskådis proppar ofta i sig preparat innan varje sexscen för att klara av dels att hålla sig längre men också bara för att kunna behålla sitt stånd. Kanske inte så konstigt när de också behöver ha en mikrofon i ansiktet och en som nästan kittlar en i rumpan.

Vanligt med ståndproblem vid kondomanvändning

Det är väldigt vanligt att ha problem med ståndet när du använder kondom och det är inte så konstigt att det är svårt att hålla penisen hård när du helt plötsligt ska sluta med förspelet, leta upp en kondom, försöka riva upp förpackningen och sen trä över en gummiballong över penisen. Det är helt naturligt att du tappar din kåthet där för ett tag.

Ett av min största problem var att jag tyckte kondomen tryckte för mycket runt penisen vilket gjorde att det gjorde ont när jag hade sex och i sin tur förstörde hela känslan. Självklart var det inte heller lika skönt som utan kondom men nu finns det otroligt bra kondomer som båda är tunna och har extra stimulerande medel eller t.ex räfflor.

Vi har frågat runt och här kommer massa tips på hur du bättre klarar dig utan ångest i sängkammaren!

Att använda sig av penisring

En penisring kan vara en enkel men väldigt effektiv räddning när du har problem med att hålla upp ditt stånd. Det kan kännas lite konstigt att sätta på en ring på penisen men vi kan lova dig att det gör under! 

Här är en otroligt billig räddning som gör under.

Penisring 3 st gummiPenisringar Gummi 3-set
Enkelt, grymt och BILLIGT!
|

Här kan du läsa varför jag älskar penisringar och varför du borde testa det.


En penisring fungerar genom att stoppa blodet som flödat in i penisen och inte lika lätt låta blodet flöda tillbaka ur penisen. Detta gör att du enklare kan hålla en erektion och dessutom att du får ett hårdare stånd = Mer självförtroende. 

Penisring funkar som ångestdämpande

prestationsangest sexliv
Det är lätt att det hela kan resultera i en väldigt ond cirkel

Att sätta på sig en penisring kan också vara som en ”switch” i huvudet att stänga av dessa jobbiga känslor med att du tror att penisen inte ska klara av att stå. Lite som att sätta på sig sina nya löparskor innan en joggingrunda. Det kan låta lite konstigt men som förklarat innan så sitter det allra mesta i huvudet. 

Det som är så bra med penisringar är att man helt enkelt inte behöver fundera så mycket utan penisen löser helt enkelt problemen automatiskt och du kan fokusera mer på det du vill göra. Ha sex alltså.

Självklart kan det vara lite jobbigt att dra fram i en diskussion att du ska hämta din penisring i garderoben, men vi lovar att det kommer att vara värt det.
Jag har själv aldrig någonsin fått några invändningar när jag tagit fram en penisring. Tvärtom så har det alltid varit positivt. Penisringar gör ju även penisen tjockare och fylligare när du har den på dig.

Har det varit alkohol involverat så är det enkelt att bara säga något i stil med ”jag ska bara sätta på denna så den inte dör när jag druckit så mycket” – så har du både skyddat att penisen KAN dö och även fått det accepterat att använda penisring. Vilken win-win situation!

Problem med stånd med kondom

Det absolut vanligaste problemet med att använda kondom brukar vara en korrelation mellan för tajt kondom, känslolöshet och psykologiska aspekter som spelar roll till att Lilleman inte fungerar som den ska.

Det kan kännas väldigt jobbigt att trä över en kondom när man vet att det kommer ge en sämre känsla.

Allting handlar egentligen om förväntningar och vad du själv har för krav på dig själv. Om du funderar på det och tänker att om du inte hade haft sådana krav på dig själv och förväntningar på hur du ska prestera så hade det inte varit lika illa. Tänk om sexet bara kunde få handla om att njuta tillsammans och inte om att behöva prestera eller visa att du är bättre än din partners ex. Hur trevligt hade inte det varit?

Jag tror att detta är det största problemet med sex idag. Förväntningar och att inte vara med i nuet. Inte njuta av din partners njutning utan mer hoppas på att hon eller han är nöjd med sexet.

Prata med din partner om ditt problem

Okej. Jag vet hur tråkigt och jobbigt det låter. Men detta var det enda sättet jag fick bort mitt problem när jag var på andra sidan jorden där det var förbjudet med sexleksaker. Jag och min dåvarande dejt hade haft otroligt dåligt sex under 1-2 veckor och det bröt ned mig fullständigt.

Jag kände att jag inte kunde vara tillsammans med min partner längre och jag funderade helt ärligt på att lämna henne bara för att jag hade problem i sängen.

Jag svalde min stolthet och berättade för henne hur jag kände och försökte förklara varför jag kände som jag gjorde. Det var otroligt jobbigt men det som kom ut av det var att vi fick någon form av ”nystart” utan förväntningar.

Hon visste om att jag mådde dåligt över det och vi började helt enkelt med att lära varandra vad vi tyckte om och att det inte fanns några krav på orgasmer eller stånd helt enkelt.

Två veckor senare så hade vi sex nästan varje dag igen och även om vi använde kondom så hade spärren i huvudet släppt. Det fanns inte längre några förväntningar och det fanns inte längre någon jag tävlade mot. Vi började helt enkelt njuta av sexet istället för att öka min ångest.

Vågar du inte detta så tycker jag helt enkelt att en penisring är det absolut bästa du kan göra. Båda sakerna tillsammans är troligen det mest effektiva.

Lämna en kommentar