Uppdaterades:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Bättre Sexliv, Relationstips

Sara har jobbat med sexleksaker sedan 2009 ➤ Svar på läsarfrågor!

I denna artikel går vi igenom era frågor ni mailat in tillsammans med Sara Malmström som varit med i sexleksaksbranschen i en lång tid!

Det finns inte många i Svenska branschen som Sara. Hon har jobbat med sexleksaker under en väldigt lång tid och därför var det en riktig ära att få svar från henne.

I denna artikel tar vi upp era frågor som ni skickat in till oss angående

  • Bästa sexleksaken för nybörjare samt tips
  • Hur framtiden av sexleksaker ser ut
  • Vad Sara tror om AI inom sexleksaksbranschen
  • Tips till de som aldrig provat sexleksaker
  • Sara tipsar om saker du inte visste om sexleksaker

För att se mer från Lustly och ta kontakt med Sara så kan du enkelt se deras hemsida här!

Vem är du och hur hamnade du i sexleksaksbranschen?

intervju med sara malmström

Jag heter Sara och jobbar på Lustly (där jag gör det mesta man kan tänka sig).

Jag har även varit butiksansvarig i vår fysiska butik i Stockholm. Jag hamnade här tack vare en vän som jobbade här, som tyckte att jag skulle passa perfekt – och hon hade rätt. 

Vad är det som gör sexleksaksbranschen så intressant enligt dig?

Att utforska sig själv och sin lust är ett sätt att må bra och borde vara en del av folkhälsan. Jag älskar att hjälpa människor till ett skönare liv och de som får hjälp är så otroligt tacksamma och happy – det känns fint.

Just branschen i sig är intressant tack vare att att detta är ett område för alla – oavsett ålder, sexuell orientering, könsidentitet etc och det utvecklas hela tiden produkter där det ligger flera års forskning bakom vilket är så häftigt.

Jag ser även ett uppsving i användandet av sexleksaker och att det börjar bli mer legitimt vilket gör att nyfikenheten är stor – och jag älskar att utbilda, informera och tipsa om sexleksaker

Vilken är den bästa Sexleksaken för nybörjare? 

Den frågan borde utvecklas lite beroende på vem som ska använda sexleksaken – en penisbärare, en vaginabärare eller ett par? Som med allt annat så är njutning väldigt individuellt så det är svårt att rekommendera något på produktnivå av en sådan bred fråga.

vilken sexleksak ska man välja?

Först bör du utgå vad du tycker är skönt – invändig stimulans, klitorisstimulans, vibrationer, inte vibrationer – ja, tänk efter lite och utgå från vad du njuter av när du till exempel onanerar.

Det bästa är att börja med en enkel sexleksak som inte kräver för mycket tech-skills som kan förta njutningen.

Du kan alltid uppgradera dig till en ”roligare” eller dyrare variant i efterhand. Den bör vara enkel att styra och hålla i så du kan lära känna din nya njutningsprodukt utan att det känns obekvämt. 

Vi brukar alltid gå igenom preferenser med våra kunder och tillsammans komma fram till en produkt som passar just dem. 

Här har vi gått igenom de senaste bästa och mest populära sexleksakerna som finns just nu.

Hur ser du på framtiden av sexleksaker? Vad kommer framtidens sexleksaker vara? Och varför kommer de vara bättre än de är idag?

Jag tror att framtidens sexleksaker kommer vara mer inkluerande.

Att könsstereotyper suddas ut och att fler kan använda samma sexleksak – oberoende av om du har en penis eller vagina. Detta är något jag hoppas på i alla fall.

Jag tror att marknaden bara kommer att bli större och större eftersom efterfrågan blir större då onani och användandet av sexleksaker normaliseras mer och mer.

Framtidens sexleksaker kommer även att vara mer individanpassade – så du kan ställa in, forma, utveckla funktioner etc för just din kropp och vad du tycker är skönt. Så, de kommer vara bättre då de kommer vara mer individanpassade

Hur ser du på AI inom sexleksaker? Kommer robotarna ta över sexvärlden?

3

Jag vet inte men branschen förutspår det. Jag ser helt klart en marknad och jag tycker att det är ett bra sätt för människor som av olika anledningar inte kan eller vill ha mänsklig sexuell kontakt.

Våra AI-baserade produkter är storsäljare och det verkar som att: ju mer high tech – desto bättre

Sedan finns det ju olika aspekter att ta hänsyn till, som med allt – är det bra att ta bort mänsklig kontakt/relationer och vad händer med samtycke om man är van vid att ha sex med en robot och sedan har sex med människor. Förstår du vad jag menar? 

Finns det någonting du vill säga till de människor som aldrig provat sexleksaker men funderat på att göra det? Har du några tips för folk som är nervösa inför att testa sexleksaker?

bästa sexleksakstips av en som jobbar i sexlekaksbranschen

Prova! Det finns ingenting att förlora på att testa en sexleksak – tvärtom. Du kommer kanske uppleva intensiva orgasmer och multipla orgasmer. who knows.

Har du aldrig fått orgasm kommer du kanske få din första orgasm ever.

Är du nervös eller tveksam skulle jag rekommendera dig att börja med att prova en sexleksak på egen hand. Så du känner dig bekväm med den och lärt känna dig själv och din kropp innan du går vidare till att prova tillsammans med någon annan. 

Många är nervösa att prova på grund av samhällssynen på onani – att det är tabu och något man inte bör prata om – vilket är så otroligt synd.

Som jag sa tidigare så borde njutning vara en del av folkhälsan, det har bara positiva effekter på ditt välmående.

Är du nervös på grund av att du inte vet vad du ska välja eller hur du ska komma igång så finns vi här och kan guida och tipsa dig – det finns inga dumma frågor och detta är vårt jobb, vi vill att du frågar. 

(Ni kan ta kontakt med Sara genom Lustlys hemsida)

Ge ett tips på något som inte många vet om men som man borde veta om sex eller sexleksaker!

Om du aldrig har testat sexleksaker

Oj, var ska jag börja? Det finns så mycket. En sak jag märkt och upplever är att många inte känner till särskilt mycket om klitoris – att den går långt in i kroppen och att det man ser bara är toppen av ett isberg.

Klittan har till exempel en förhud och ollon. Är du känslig för stimulans kan du till exempel dra ner förhuden över ollonet innan du använder en sexleksak eller fingrar. Mer clit facts åt folket. 

En annan sak är att många inte vet att det är otroligt få som kommer av enbart penetrerande sex, alltså penis eller dildo i vagina, utan behöver klitorisstimulans samtidigt för att få orgasm. Visste fler detta tror jag att många med vagina skulle få way många fler orgasmer.

En person med vagina behöver dessutom, i snitt, ca 20 minuters stimulans av klitoris för att kunna få orgasm. Satsa mer på smeksex och onani innan, under och efter penetrerande samlag (om du har sex med en med penis.

Enligt statistiken får samkönade par med vagina oftare orgasm.

Ejakulation behöver absolut inte betyda att sexet är över. Att onanera bredvid varandra är mitt bästa tips – här ser du hur din partner stimulerar sig själv och vad hen tycker är skönt – ni kommer lära er otroligt mycket om varandras njutning och kan använda det senare, på varandra. 

Angående sexleksaker så skulle jag tipsa er med vagina om att använda en vibrator som stimulerar både klitoris, blygdläppar och slidöppning. Med en sådan vibrator fångar du även upp klittans inre delar och ökar både njutning och chansen till orgasm.

Sist men inte minst – sexleksaker i ett parförhållande är awesome. Även sexleksaker som man generellt sett anser vara enbart för onani – som till exempel en masturbator. Vill även tipsa om att alltid använda glidmedel – både vid onani, omslutande samlag, smeksex och med sexleksaker. Det blir mycket skönare och förhindrar friktion. Lube up baby! 

Sexleksaksbranschen växer ständigt

Som vi tidigare har nämnt och nu fått bekräftat så ökar sexleksaker mer och mer i popularitet. Sara nämner även hon att sexleksaksbranschen växer och den trenden kan vi också hålla med om. Till och med under finanskrisen 2008 så rapporterade ”Adam & Eve”- sexleksaksshoppen en ökning på försäljning av vibratorer med 19%.

Vi tror att det största som påverkat det större uppsvinget just nu har dels att göra med Covid och att vi svenskar blev otroligt uttråkade men också med att svenskarna mer och mer verkar acceptera användandet av sexleksaker.

image
Enligt Statista.com förväntas marknaden mer än dubblas de kommande tio åren.

AI kan vara framtiden inom Sexleksaker

Vi tror att en stor del av de sexleksaker som kommer säljas i framtiden kommer ha någon form av AI funktion inbyggd. Sara berättar i intervjun att trenden pekar mot att de mer teknologiska produkterna blir mer och mer populära.

Personligen så tycker jag det är otroligt roligt då jag bara kan tänka mig hur detta kan utvecklas i framtiden. Hur kommer framtidsdildon se ut?

Men det öppnar upp för nya frågor. Kan det förstöra den mänskliga sexuella kontakten? Kommer människor helt enkelt vara nöjda med sina sexleksaker så att de inte alls letar efter en partner? Kommer detta göra oss än mer självständiga och ensamma?

Det finns många sidor att se på det men jag är trots allt otroligt spänd på att se vad som håller på att utvecklas på sexleksaksfronten de kommande åren.

De flesta kvinnor har svårt att få orgasm

Sara berättar om hur ett snitt på ca 20 minuter av klitorisstimulation krävs för att få en orgasm.

För er killar och tjejer med en kvinnlig partner så är detta något som är otroligt viktigt att lyssna på om det är så att ni har problem att få er partner att komma. Kanske ger ni helt enkelt inte henne tillräckligt mycket tid.

Vi har tidigare skrivit i vår andra artikel om vad tjejer tycker om i sängen och en av de viktigaste punkterna för en orgasm är att finna sig i nuet och slappna av.

Det Sara säger är viktigt eftersom många tjejer känner att deras partner(oftast killar) har förväntningar på att de ska komma så fort de går ner på dom.

Att använda sig av sexleksaker kan för vissa tjejer vara det som bestämmer om de kan komma eller inte. Att titta ner på sin partner, svettandes och med frustrerande stön som låter som att de sprungit ett maraton kan vara jobbigt. Då är det också skönt att använda sig av en sexleksak samtidigt så att partnern kan ta det lite mer lugnt.

Lämna en kommentar