Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Sexleksaker för Par

När borde jag prova sexleksaker?

I denna artikel diskuterar vi frågan till när det kan vara bra att prova sexleksaker. Vad kan man testa om man är helt ny?

Enligt fler och fler undersökningar så visar det sig att de allra flesta vuxna människor åtminstone provat sexleksaker och många använder det dessutom på regelbunden basis. Det är inte längre tabubelagt att njuta av sin egen kropp utan det är snarare mer tabubelagt att inte göra det. Såklart ska man få välja själv, men att skämmas för att använda sexleksaker är verkligen ett NO-NO. 

Har du någonsin provat sexleksaker? Om ja, vad roligt för dig, då känner du till alla de härliga fördelarna som regelbunden användning av sexleksaker bär med sig. Om inte, då hoppas jag att denna artikel kan få dig på andra tankar. 

Fördelar med att använda sexleksaker

Det finns en mängd fördelar med att använda sexleksaker! Om inte bara av den självklara anledningen att det är så roligt och höjer spänningen så är det faktiskt dessutom nyttigt och gör gott för ditt inre. För att göra det ännu mer klart vad fördelarna är med att använda sexleksaker listar jag upp mina starkaste argument till varför just du borde prova på en liten leksak eller två.

  • Du bestämmer när du är sugen. Genom att äga en sexleksak kan du själv bestämma när du är sugen och inte. Du behöver alltså aldrig ta hänsyn till vad någon annan vill. 
  • Det finns ingen press på att prestera. Ibland kan det vara svårt att komma och ofta finns det inte så mycket att göra åt saken. Med en sexleksak har många lättare att komma, men gör du inte det eller tappar du suget på vägen så är det också okej. Det är med andra ord du som bestämmer. 
  • Det gör dig mer lycklig. Det är faktiskt bevisat att onani gör dig till en mer lycklig människa! Genom att regelbundet tillfredställa dig själv med eller utan sexleksak kommer du faktiskt bli gladare. En orgasm är inte bara härlig utan utlöser också endorfiner, det ämne i kroppen som gör oss glada! 
  • Det får dig att hålla längre. Om du vardagligen använder sexleksaker och får orgasmer får du faktiskt lättare att kontrollera din orgasm. Män ser ofta det som positivt att kunna prestera längre och för kvinnor är det skönt att själv kunna välja när man vill få sin orgasm.
  • Det är ett perfekt sätt att på egen hand utforska sin sexualitet. Kanske en av de viktigaste punkterna. Våga utforska din egen kropp. Vissa har stenkoll på vad man gillar och inte. Men för de människorna som inte har det kan det vara bra att prova på lite olika saker för att sedan hitta sin grej. Genom att utforska din egen kropp märker du tids nog vad du gillar och inte. Detta är inte bara skönt för dig utan även din nuvarande eller framtida partner. 
  • Har du svårt att komma kan en sexleksak hjälpa till på traven. Det är inte alltid helt lätt att nå en orgasm. Speciellt om man inte riktigt vet hur man ska göra. Genom att ta hjälp av en sexleksak som är designad för att specifikt kunna ge dig eller din partner en orgasm kan det verkligen hjälpa till på traven. Många männsikor har faktiskt aldrig fått en orgams innna de provar på en sexleksak. När de sedan använt sexleksaken regelbundet lär många känna sina specifika knappar att trycka på och det blir då lättare att komma även utan leksaker. 
  • Det är roligt och kommer garanterat höja njutningen. Egentligen behöver det inte vara svårare än så. Sexleksaker är ett roligt inslag som garanterat kommer höja njutningen. En sexleksak går trots allt exakt lika bra att njuta av med någon annan precis som det går att använda på egen hand. 
  • Frekvent användning av sexleksaker kommer höja din sexlust. Ja det är sant. Att frekvent använda sexleksaker och onanera kommer höja din sexlust generellt. Perfekt om du tidigare kanske inte känt dig som en speciellt sexuell person. 
  • Sexleksaker kan återuppväcka ett slumrande sexliv till liv igen. Detta stämmer in på många par ute i världen. Har man varit tillsammans länge kan ibland sexet bli slentrian. Man kanske utövar samma ställningar om och om igen, bara har sex i sängen eller så kanske man inte har sex alls. Att låta sexleksaker få en större roll i samlivet kan faktiskt göra att sexlivet får en helt ny innebörd, en nytändning. 

Vilka leksaker är bra för nybörjare?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken vuxenleksak man borde prova först om man är nybörjare. Det kan faktiskt också vara riktigt krångligt att veta vad man tycker om. För att göra det hela lite enklare ger jag nedan lite tips som kan göra valet lite lättare. 

[smartslider3 slider=”48″]

Sexleksaker går ju minst lika bra att använda själv som tillsammans med din partner oavsett om du lever med en kvinna eller man! 

Populära sexleksaker för kvinnor

Är man en kvinna tycker jag man borde prova en lufttrycksvibrator. En populär sådan är Satisfyer som är omtyckt av kvinnor över hela världen och som med sin innovativa design och teknik verkligen tagit världen med storm. En lufttrycksvibrator är, tillskilland från den klassika vibrtorn, mer exakt i sitt pulserande och stimulatorn omringar klitoris på ett sätt som ingen vibrator tidigare har gjort. Detta har framkallat att en mängd kvinnor runt om i världen har fått orgamser på ett sätt de aldrig fått förut. Visst blir man sugen på att prova?

Många kvinnor har tidigare upplevt att den traditionella vibratorn kan bli lite för mycket och till och med ge en känsla av obehag. För starka vibrationer och inte så stor variation har lett till att många väljer att byta ut sin gamla vibrator till den nya Satisfyern. Den nya tryck-och ljudvågsteknologin har verkligen hyllats världen över av kvinnor såväl privat som professionellt. Dessutom är Satisfyern prisvärd i jämförelse med många andra vibratorer. Det är också väldigt positivt att den är vattentät och uppladdningsbar vilket innebär att du kan använda den om och om igen, till och med i duschen! 

[smartslider3 slider=”49″]

Var inte heller rädd att använda den tillsammans med din partner. Kanske kan ni ge varandra en sensuell massage och sedan på ett lite flörtigt sätt introducera Satifyern som ett härligt avslut. Ett sista tips, vet du inte vad du ska ge din kvinnliga kollega, kompis eller flickvän i present? Ge då en Satisfyer. Jag lovar att hon inte kommer bli besviken.

Populära sexleksaker för män

Även om ämnet, sexleksaker och män, i många år varit något tabubelagt att prata börjar det äntligen bli mer och mer accepterat. Detta tycker jag inte är något annat än bra. Såklart att män i samma utsträckning som kvinnor ska kunna njuta av fördelarna med sexleksaker. Det finns idag ett enormt stort utbud leksaker för vuxna män därute, det är bara att välja och vraka. Vissa män har tidigare trott att de endast är gayvärlden som använt sig av sexleksaker men så är det såklart inte. Sexleksaker är för alla oavsett om du är gay eller straight. 

Många män vet inte ens om eller åtminstone inte vågat prata om det faktum att de precis som kvinnor har en G-punkt. Alltså en plats på kroppen som är väldigt känslig för beröring och som också skapar fantastiska orgasmer. Denna punkt på män sitter inne i analen och kallas prostatan. Genom penetrering eller beröring mot prostatan kan det verkligen framkalla enromt kraftfulla orgsamer och njutning utöver det vanliga. För homosexuella män är ofta prostataberöring ett känt fenomen men för hetrosexuella män är det området ganska ofta helt outforskat. Tråkigt och onödigt tycker jag! Varför ska man inte njuta av de fördelarna kroppen faktiskt har gett en?

För att ytterligare gå in på ämnet väljer jag därför att rekommendera en sexleksak som används just i analen och mot prostatan. En bra sexleksak att därför börja med om man är nyfiken på ämnet är buttpluggen eller prostatamassagen. Det finns ofta specifikt bra produkter att börja med som är lite mindre i storlek och omkrets. 

Viktigast är att man inte glömmer att inhandla glidmedel när man vill utforska lekar i analen. Det kan i början ofta komma att kännas lite obekvämt och svårt att komma igång med sexleksaker i analen. Det bästa tipset är då att behålla lugnet. Det kommer gå, speciellt med lite glidmedel och kanske till och med tillsammans med en hjälpande hand.

En buttplug kan kan både vara vibrerande eller helt utan teknik. Det är egentligen bara preferens som avgör där. Det kan vara en bra idé att börja med en helt vanlig buttplug och sedan gå över till vibration om man så önskar. Samma sak gäller prostatamassagen.

Populära sexleksaker för par 

Alla sexleksaker ute på marknaden går precis lika bra att använda själv likaväl som tillsammans med sin partner. Att använda sexleksaker i ett förhållande är väldigt härligt och roligt. Det kan verkligen krydda till samlivet och göra sexlivet riktigt äventyrligt. 

Jag rekommenderar verkligen att introducera sexleksaker i förhållandet, det uppmanar inte bara till mer och bättre sex utan gör också att många par vågar bli mer äventyrliga. Det ger dessutom upphov till mer och längre orgasmer. 

En bra sexleksak att börja med om man lever i ett heterosexuellt förhållande är penisringen. Det är en enkel leksak som inte heller tar upp någon större plats i byrålådan. Idén är enkel, det är en ring man trär över penis som gör erektionen både hårdare och mer långvarig. Många män tycker känslan är otroligt skön och samtidigt som mannen får stimulans får också kvinnan det.

Många penisringar kommer med en inbyggd vibrator som samtidigt stimulerar kvinnan. Ett tips är att då och då stanna upp i sexet för att kvinnan ska få några extra sekunders njutning under sexet. En penisring gör att många par kan uppleva en orgasm samtidigt vilket är en underbar känsla. Det är verkligen en vuxenleksak som jag rekommenderar för alla hatrosexuella par där ute. 

Något annat som jag verkligen rekommenderar är att prova en parvibrator för att samtidigt kunna komma. Detta gör att det blir en avlastning för killens skull och man kan ta det lite lugnare om man har svårt att hålla sig i sängen. Då funkar en parvibrator hur bra som helst för att enklare kunna komma samtidigt.

[smartslider3 slider=”50″]

Lever du istället i en relation där ni är två kvinnor finns mängder med härliga sexleksaker att uppleva. Som jag nämnde tidigare är vibratorer, speciellt de med lufttrycksvibration, en härlig vuxenleksak för kvinnor i alla åldrar. 

Vill man prova något annat rekommenderar jag verkligen en strap-on eller dildo. Då kan du njuta av full penetrering och samtidigt prova på att vara man för en stund. Många lesbiska par gillar att använda flera leksaker under samma session. Kanske använder ni en strap-on för penetration och en lufttrycksvibrator för stimulation kring klitoris? Då kan jag garantera att ni kommer få en upplevelse utöver det vanliga. 

Om du är homosexuell och lever i en relation två män emellan rekommenderar jag verkligen att använda er av leksaker anpassade för sex i analen. Det finns ett enormt stort utbud och oavsett om ni är nybörjare eller inte finns garanterat något som kommer falla dig och din partner i smak.

Även här kan buttpluggen vara ett bra alternativ eller varför inte prostatavibratorn? Ni kanske turas om och medan den ena ger den andra oralsex får den andra massage mot prostatan med en vibrerande buttplugg eller prostatavibrator. Valmöjligheterna är oändliga och det är egentligen bara fantasin som sätter stopp. 

Låt de sexuella fantasierna flöda

Oavsett hur gammal eller ung du är så är det alltid en bra riktlinje att aldrig låta fantasin ta slut. Våga vara öppen och ärlig med din partner, är det någonting du saknar eller någonting du drömmer om? Säg det, våga ha en öppen diskussion kring hur du vill att ert sexliv ska se ut. 

Detsamma gäller erotiska lekar med dig själv. Våga prova något nytt, våga utforska din sexualitet och varför inte tillsammans med en härlig sexleksak? Det är bara fantasin som sätter stopp för ditt eller ert sexliv.

Lämna en kommentar