kondomguiden logga
Uncategorized

Vad är ett runkägg? Tips för ett bättre runk!

/

Artikel skriven av amadeus

/

Senast uppdaterad juli 1, 2022 av amadeus

Det var faktiskt min exflickvän som fick mig överhuvudtaget att prova ett runkägg. Egentligen kanske en ganska konstig historia men precis innan vi separerade så hade hon beställt hem ett “Tenga egg”. Jag tyckte mest det var en fånig idé men hon insisterade att vi skulle prova att använda ägget.

När vi väl hade gjort slut så kom ägget ner i brevlådan hos henne och när jag hämtade mina saker så var mina saker samlade i en kasse och där fanns också ett litet paket. Ett runkägg.

Testa ditt första runkägg. Vår favorit finns här:

Tenga Egg Shiny – Runkägg
+ Billig leksak med stark känsla
+ Finns nu med ännu starkare gummi
|


Såklart dröjde det några veckor innan jag överhuvudtaget fick idén i huvudet att prova det där konstiga ägget men tillslut var dagen kommen. Och resten är historia. En helt ny upplevelse som fick mig att nämna “runkägg” till alla mina killkompisar fram tills de tyckte jag var helt dum i huvudet.

Idag är det Amadeus som skriver artikeln. Jag är absolut inte ett proffs på ägg men jag tycker att det här kunde vara värt att dela med sig av. Hoppas att ni gillar artikeln och vill ni kika in lite runkägg och få en bättre bild. Är ni intresserade så kan ni klicka på vår samarbetslänk här under!

Vad är ett runkägg?

Ett runkägg är en form av sexleksak för män som man kan använda när man onanerar. Ägget är gjort i gummi och brukar användas tillsammans med glidmedel. Äggen kommer med olika slags knottror och är ofta töjbara upp till 30 cm. Produkterna är menade att användas endast en gång.

Borde jag testa ett runkägg?

Det spelar ingen roll om du är en ensam kille eller ett par som tycker om sexleksaker. Ett runkägg är alldeles för bra för att inte prova. Jag är inte någon människa som brukar bli speciellt imponerad av de sexleksakerna som finns i utbudet så att säga. Men dessa små konstiga ägg har verkligen förvånat mig.

Tänk dig själv att det är lite som ett riktigt skönt ligg, fast med väldigt mjuka och sköna knottror på. Kan det bli bättre egentligen? För flickvännens del så kan det vara en otroligt bra grej att använda till förspel eller bara om du helt enkelt vill att din kille ska komma fort.

Även om det är lite konstigt att stoppa in snoppen i ett ägg. Ja eller man kanske mer trär över det. Vissa människor på forum vill jämföra dessa ägg som en “pocketpussy” men jag skulle inte säga att man riktigt kan jämföra vartannat. Detta ägg använder man istället för att runka med handen så har du någonting som känns väldigt skönt mellan penis och hand.

Lite som när man var yngre och någon i klassen precis kommit på den geniala idén att man kunde sitta på sina händer för att det skulle kännas som att någon annan tog på en. Lite sådär känns det, fast då utan att behöva sitta på händerna. Känner du dig intresserad?

Hur föreslår jag ett köp i förhållandet?

Ni som är ensamma kan hoppa över denna rubrik. Men eftersom jag tror att det ändå kan vara en konstig sak att fråga om så känner jag mig ändå tvungen att ta upp detta.

Är du flickvän i förhållandet så tycker jag att du borde föreslå det och att du verkligen vill prova det för skojs skull med din pojkvän. Genom att nämna att det är för skojs skull så blir det inte ett stort val för honom att göra. Är det du som brukar göra beställningar så tycker jag bara att det är att beställa hem direkt, för han kommer definitivt tycka om det.

Är du dock killen i förhållandet så kan det vara lite mer knepigt. Tänkt dig själv att du föreslår någonting som kanske egentligen kan tolkas som att din partner inte gör sitt jobb. Hur hade du själv tolkat om din partner velat köpa någonting som gör jobbet åt dig? Det kan helt enkelt vara lite känsligt.

Mitt tips är ganska enkelt. Föreslå något annat för din partners skull och är det grönt så gör du antingen så att du bara beställer ett ägg och säger att du fick det i dealen. Eller så nämner du att “vi måste prova ett runkägg också, fan vad roligt”. Det kan inte gå fel.

Hur fungerar ett runkägg?

Ett runkägg är enligt inledningen:

Ett runkägg är en sexleksak för killar gjord av silikon som är utformat som ett ägg. Man häller först i glidmedel och sedan trär man ägget över penisen för att sedan runka med det på. Äggen kommer med olika slags knottror invändigt och är töjbara.

inledning av artikeln

Egentligen så är det bara ett väldigt töjbart ägg gjort av silikon med en öppning på ena sidan där man stoppar in penisen. Det är töjbart oftast upp till över 30cm och väldigt mjukt.

Ett tengaägg är enligt dom själva en engångsprodukt men jag skulle mer säga att det är en produkt som ganska lätt går sönder. Då menar jag inte att materialet är dåligt utan jag menar mer att det är lätt att råka ha sönder dom. Så jag föreslår att du köper minst två stycken om du tänkt prova i en tid. Det kommer att bli hål i ägget vilket fall som helst.

Här finns även ett paket med 6 ägg som är väldigt prisvärt från vår samarbetspartner:  1. Öppna paketet och plocka ut det vita/genomskinliga ägget
  2. Häll i glidmedel i ägget i lagom mängd
  3. Trä över penisen
  4. Runka!

Test av runkägg

Så om man då tagit sig enda ner här och fortfarande är intresserad av ett runkägg så har jag lite tips här. Jag bestämde mig för att köpa hem en del runkägg för att prova om det var någon större skillnad på dom. Listan här nedanför kommer att fyllas på allteftersom. Hoppas att ni hittar ert perfekta runkägg!

Jag hade egentligen inte lagt så mycket energi på att bry sig om vilket runkägg man köper först utan själva upplevelsen är densamma hos alla med mindre skillnader.


1. Tenga Egg Wavy Cool


Det första ägget i testet är Tenga Egg Wavy Cool. Och varför jag vill slå ett slag för detta så är det egentligen att det är det ägget med den största skillnaden. Ofta så kommer äggen med glidmedel i en engångspåse med och med detta ägget så följer det med ett kylande glidmedel i paketet.

Knottrigheten på ägget är grymt skönt och tillsammans med det kylande medlet så skulle jag säga att detta ägg var det som tilltalade mig mest.

Men för att vara lite negativ så är det ju också bara en engångsprodukt vilket betyder att nästa gång du använder ägget så måste du ha eget kylargel.2. Tenga egg Shiny

Jag skulle vilja säga att för mig så var detta det absolut skönaste ägget av allihopa förutom då med det stickande och kylande gelet.

Som sagt tidigare så är det inga större skillnader men eftersom jag var den människan som fick prova 7 olika runkägg så får jag ändå vara så fräck att jag får välja ut en favorit bland dom. Det är jag ändå värd när jag varit tvungen att gå till Ica och stått och köat för att få hem 7 ägg att runka med.


3. Tenga ägg 6 colors

Precis som tidigare ägg så är detta en blandning av dom alla. Och precis som jag sa så kommer äggen tyvärr gå sönder tillslut och eftersom de egentligen är engångsprodukter så är det bäst att iallafall köpa minst två olika ägg. Här kommer ett sexpack för den som vill experimentera.

Allteftersom nya ägg kommer att komma ut på marknaden så kommer denna lista att uppdateras med nyheter. Så håll ögonen öppna!


Kan runkägg vara skadliga mot huden?

Eftersom äggen oftast är gjorda av 100% silikon så ska det inte vara någon fara att använda det sålänge du inte redan får allergiska reaktioner när du använder kondomer. Det finns inga andra ämnen i runkäggen som ska vara skadliga. Dessa ägg skapas väldigt enkelt med former i en fabrik med endast silikon som ingrediens. Någon gång i framtiden så ska vi visa er från Kondomguiden hur man gör sitt egna runkägg med hjälp av en form och silikon.

Kan man komma i runkägget?

Enligt rekommendationer så ska man inte få utlösningen inuti leksaken utan man ska för bäst hållbarhet göra det utanför. Dock kan det vara skönare att göra inuti ägget och då är det viktigaste bara att man verkligen tvättar av produkten med hjälp av både vatten och rikligt med tvål för att det inte ska vara kvar några bakterier om du använder det en gång till. Det kan också vara därför bolaget anser att produkten är en engångsartikel.

Går ett runkägg lätt sönder?

Ja det finns en risk att ägget går sönder när man använder det för hårt och med för mycket stretch när du runkar. Det går inte sönder om man är varsam och inte drar för hårt i det. Dock har många rapporterat i recensionerna att äggen kan bli konstigt formade efter ett antal användningar. Detta är ingenting vi har märkt.

Kommer min kille bli glad för ett runkägg?

Som vi nämnt tidigare så kan det vara ett känsligt ämne med runkägg. Allt vi önskar på Kondomguiden.nu är att alla killar får en chans att prova ett. Så tveka inte att klicka hem ett för att göra sexakten lite bättre.

Sammanfattningsvis

För att sammanfatta dagens artikel så har vi kommit fram till följande.

  • Ett runkägg är en upplevelse som alla killar borde prova
  • Det finns risk att produkten går sönder ganska lätt.
  • Hälsorisker är där inga om man inte är allergisk mot kondomer.
  • Man kan använda äggen fler än en gång om man bara tar hand om dom.

För er som gillar runkäg

Om du gillar runkägg så kommer du att älska en riktigt grym Satisfyer för killar. Läs artikeln för att förstå vad en grym produkt för killar kan göra för dig!

Lämna en kommentar