Uppdaterades:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Relationstips, Sexleksaker för Par

Vad gillar tjejer i sängen? Våra 9 bästa tips

Ingen vill väl vara den där som bara bryr sig om sin egen njutning? Nej, precis, men hur ska man kunna veta när man själv inte är kvinna? Jag har goda nyheter till dig. Finns det någon som har bättre svar på det än en tjej som förutom egen erfarenhet gått igenom ämnet med massor av tjejkompisar? Häng med mig på en resa i att utforska vad tjejer gillar i sängen och ta del av mina 9 bästa sextips!

Viktigt att tänka på

En av de viktigaste lärdomarna jag fått i mitt liv är att jag helt enkelt inte kommer att klicka perfekt med alla i sängen. Vissa människor kommer du inte ha samma ”energi” med som du kommer ha med andra människor.

Amadeus, min medförfattare här på Kondomguiden, berättade att hans senaste partner var hans värsta sex någonsin och sexet var det som de fick jobba på allra mest. Ljuspunkten i denna tråkiga historia är dock att sexet tillsammans går att förbättra. Det viktigaste av allt är att kommunicera. Att vara öppen och fråga vad din partner tycker om och berätta när du känner att sexet inte är bra och om vad ni kan försöka göra åt saken.

Amadeus berättar att sättet de löste sitt problem var genom en så kallad ”trial and error”. De testade vissa saker och paret pratade både under sex (med måtta) och efter sex för att se vad de kunde förbättra.

Uppvakta klitoris mer

Alla tjejer är olika och därför är det lite svårt att ge konkreta sextips som funkar för alla, men en sak kan jag nästan garantera. Våga dig bort från vaginan (“hålet”) och rör dig mer mot den lilla “knappen” högre upp – klitoris. Att tryckluftsvibratorer, som till exempel Satisfyer Pro, som uppvaktar just klitoris blivit fruktansvärt populära bland kvinnor säger något om vad det är som får kvinnor att komma.

Faktum är att de flesta kvinnor inte ens kan komma genom bara penetration. Du läste rätt. Vill du få en tjej att njuta i sängen är det alltså i det här området högre upp du ska lägga fokus. Slicka, sug, massera, you name it. Kunskapen om hur en kvinnas underliv fungerar är skrämmande låg. Inte bara hos oss killar, kan jag trösta er med. Många tjejer har inte en aning om var deras urinrör sitter, eller hur deras menscykel fungerar. De har däremot ofta koll på att det inte är genom penetration de känner som mest njutning.

En tryckluftsvibrator är ett utmärkt sätt att ge kärlek till klitoris vid samlag. Läs mer om den bästa lufttrycksvibratoren här.

Det här med oralsex…

Vet ni vad tjejer klagar nästan mest på när det gäller “odugliga sexpartners”? Att de inte går ner på dem. Särskilt killar som inte återgäldar när tjejen gått ner på killen. Vill du bli bäst i sänghalmen är det därför tipset jag vill ge – ge tjejen oralsex! Det är väldigt få tjejer som inte gillar när killar går ner på dem. Bland de tjejer som inte frågar om det själva handlar det ofta om blyghet eller osäkerhet. Mitt tips? Säg att du gärna går ner på henne om hon vill. Koncentrera dig på klitoris, använd saliv men inte för mycket och gärna fingrar samtidigt. Fråga om hon gillar det du gör, på ett snyggt sätt.

Var närvarande och generös

Vet du vad många tjejer tycker är en riktig turn-off i sängen? När någon kille är mekanisk och självisk i sänghalmen. Det har säkert sina evolutionära orsaker, men tjejer kräver ofta mer närvaro och känsla i sängen än vad killar gör. Att köra ett opersonligt “kaninligg” går sällan hem med en tjej. Försök att vara fokuserad på bådas njutning, och se till att din sexpartner har det skönt. Du har mycket att vinna på att vara generös mot din sexpartner, och att få in lite mer “mänsklig kontakt” när ni ligger. Säg gärna någon eller några komplimanger, som att låta henne veta att hon är snygg naken eller att hennes oralsex är det bästa. Glöm inte heller bort att ibland ta en paus för kyssar och smekningar, och tänk på att många tjejer uppskattar gos efter sex.

Lukta gott och se fräsch ut

Tjejer gillar när killar tar hand om sig. Ta alltid en dusch innan sex, sköt munhygienen och dra gärna på någon härlig parfym. Gör ditt bästa för att se fräsch och fin ut innan ni ligger. Tycker du att tjejen ska vara rakad och len? Om det är vad du förväntar dig, se till att du ger samma anstränging tillbaka.

Bli bättre genom att prata sex

Om du vill veta vad en tjej gillar i sängen, finns det ett alldeles outstanding och unikt tips – fråga, och lyssna på svaret. Paradoxalt nog är det också något som de flesta tjejer gillar när det kommer till sex: att någon faktiskt försöker och vill veta vad som fungerar för just dem. Många tjejer, och särskilt de med lite skinn på näsan, tycker att en snubbe som bara bryr sig om sin egen njutning i sängen är otroligt osexigt. Prata om vad ni båda går igång på och gillar. Är det svårt att få ur dig vad du tycker? Det finns roliga spel och appar med ämnen som handlar om sex som man kan ge massor av inspiration.

Intressanta frågor att ställa som kan göra dig bättre i sängen är bland annat:

  • Har du någon sexuell fantasi?
  • Har du någon favoritställning?
  • Finns det något särskilt du tänder på?
  • Fantiserar du om att ha sex på någon speciell plats?
  • Föredrar du kärleksfullt sex eller mer åt det hårda hållet?

Bli bättre i sängen med sexleksaker

Som jag tidigare nämnt är tjejers anatomi inte riktigt utformad för att tillfredsställas av enbart penetration. Vill du få tjejen att njuta mer under sexet är därför en utmärkt plan att introducera lite sexleksaker som stimulerar områden som får henne att komma. Överraska med saker som dildos, lufttrycksvibratorer, analplugg eller något annat som kan öka hennes njutning. Det är dels positivt för att hon kan njuta mer, men också en gest som visar att du bryr dig, vilket i sin tur gör dig till en bättre sexpartner.

Vi har skrivit en artikel om våra bästa sexleksaker för par här.

Om din sexpartner gillar lite mer “kinky” sex så kan det vara kul att utforska det tillsammans och till exempel prova mjuka piskor eller ögonbindlar. Det kan göra mycket för njutningen att få utforska saker som får en upphetsad.

Var lyhörd

Det finns kvinnor som har stenkoll och gärna berättar och visar vad som får dem att njuta. Tyvärr är det också många som inte vet, och som kanske till och med blir lite stressade av frågan. Hör din kvinnliga sexpartner till den senast nämnda skaran är tipset att prova mina andra tips och vara lyhörd. Förutom att bli bättre på att tillfredsställa din tjej är det också sexigt när ens sexpartner är uppmärksam på vad man gillar. 

Så märker du att du gör något som hon gillar:

  • Stönanden eller gnyenden
  • Tunga andetag – den som är upphetsad och njuter får en tyngre andning
  • Att hon blir väldigt våt
  • Hon får orgasm

Vill du vara ännu mer tydlig kan du också be tjejen säga till när något känns extra bra. Det är ofta lättare för den lite blygare tjejen, istället för att behöva lära upp dig i vad hon gillar och inte.

Kolla på instruktionsvideos

Vill du veta lite mer ingående om olika tekniker och vad tjejer gillar i sängen, kan du alltid googla. Det finns massor av videor som visar saker som hur du ger oralsex eller ger en tjej fontänorgasm. Se och lär, och prova nästa gång du får chansen. Tänk på att inte gå efter vad som visas i porr-världen. Porr är fiktion och speglar oftast inte verkligheten för vad kvinnor tycker är skönt och inte. Kom också ihåg att samma tips inte funkar för precis alla, men väldigt ofta kan du få en fingervisning om vad som kan göra dig till kungen i sänghalmen. Mycket handlar om att göra saker som passar tjejens preferenser och kropp, och det är oftast inte mekaniskt, penetrerande sex.

Var respektfull

Sist, men absolut inte minst – var respektfull mot den du ligger med. Du kan vara hur grym som helst på oralsex och annat men du kommer garanterat aldrig vara bra i sängen om du inte respekterar tjejen. Märker du eller säger hon att hon inte är sugen, respektera det! Tjata aldrig, utan vänta till en annan gång. Att känna sig respekterad och lyssnad på kommer att vara en av de absolut mest grundläggande anledningarna för att en tjej ska gilla det du gör i sängen!

Snyggt, du har bara genom att ha läst tipsen visat att du antagligen är bra på att ge tjejer vad de vill ha i sängen, eftersom research visar på viss nivå av dedikation. Jag hoppas att du har fått lite mer kött på benen och är nyfiken på nästa gång du får chansen att visa vad du kan!

Lämna en kommentar