kondomguiden logga
Relationstips, Sexleksaker för Par

Vad gillar tjejer i sängen? Våra 9 bästa tips

/

by Camilla Kondomguiden

/

Inga kommentarer

Senast uppdaterad juli 13, 2022 av Kondomguiden

Ingen vill väl vara den där som bara bryr sig om sin egen njutning? Nä, precis. Men hur ska man kunna veta när man själv inte är kvinna? Jag har goda nyheter för dig. Finns det någon som har bättre svar på det än en tjej som förutom egen erfarenhet gått igenom ämnet med massor av tjejkompisar? Häng med mig på en resa i att utforska vad tjejer gillar i sängen och ta del av mina 9 bästa sextips!

Viktigt att tänka på

Du är här för en anledning, kanske är det en ångest i bakgrunden eller vill du bara bli en bättre partner i sängen. En av de viktigaste lärdomarna jag fått mitt liv är att veta att jag helt enkelt inte kommer att klicka perfekt med alla i sängen. Vissa människor har du inte samma ”energi” som med andra människor.

Amadeus som skriver på Kondomguiden berättade att hans senaste partner var hans värsta sex någonsin och sexet var det som de fick jobba på allra mest efteråt. För att lugna ner dig om ni har problem i sexet så går det faktiskt att jobba på det. Hur dåligt det än är.

Det allra viktigaste av allt är att kommunicera. Att vara öppen och fråga vad din partner tycker om och berätta när du känner att sexet inte är bra och om vad ni kan försöka göra åt saken.

Amadeus berättade att sättet de löste sitt problem var genom en så kallad ”trial and error”. De testade vissa saker och paret pratade både under sex(med måtta) och efter sex för att se vad de kunde förbättra. Men det var en månad som var otroligt dåligt sex och en otroligt jobbig tid eftersom inte den sexuella ”energin” synkade.

Uppvakta klitoris mer

Alla tjejer är olika och därför är det lite svårt att ge konkreta sextips som funkar för ALLA. Men en sak kan jag nästan garantera. Våga dig bort från vaginan (“hålet”) och rör dig mer mot klitoris (den lilla “knappen” högre upp). Att satisfyers (tryckluftsvibratorer) som uppvaktar just klitoris blivit fruktansvärt populära bland kvinnor säger något om vad det är som får kvinnor att komma!  

Faktum är att de flesta kvinnor inte ens kan komma genom bara penetration. Du läste rätt. Vill du få en tjej att njuta i sängen är det alltså i det här området högre upp du ska leta. Slicka, sug, massera, you name it. De flesta tjejer kommer att bli överraskade och uppskatta att du faktiskt fokuserar på att kompensera för att naturen gjort det vanliga samlaget mindre njutbart för fittbärare. Kunskapen om hur en kvinnas underliv fungerar är skrämmande låg. Inte bara hos oss killar, kan jag trösta er med. Många tjejer har inte en aning om var deras urinrör sitter, eller hur deras menscykel fungerar. De har däremot ofta koll på att det inte är genom penetration de känner som mest njutning.

Vill du ha en grym lufttrycksvibrator kan du se vår artikel om det här

Det här med oralsex…

Vet ni vad tjejer klagar nästan mest på när det gäller “odugliga sexpartners”? Att de inte går ner på dem. Särskilt killar som inte återgäldar när tjejen gått ner på killen. Vill du bli bäst i sänghalmen så är det därför tipset jag vill ge: ge tjejen oralsex! Det är väldigt få tjejer som inte gillar när killar går ner på dem. Och bland de som inte frågar om det själva handlar det ofta om blyghet eller osäkerhet. Mitt tips? Säg att du gärna går ner på henne om hon vill… Koncentrera dig på klitoris, använd saliv men inte för mycket och gärna fingrar samtidigt. Fråga om hon gillar det du gör! (på ett snyggt sätt)

Var närvarande och generös

Vet du vad många tjejer tycker är en riktig turn-off i sängen? När någon kille är mekanisk och självisk i sänghalmen. Det har säkert sina evolutionära orsaker, men tjejer kräver ofta mer närvaro och connection i sängen än vad killar gör. Att köra ett opersonligt “kaninligg” går sällan hem med en tjej. Försök att vara fokuserad på bådas njutning, och se till att din sexpartner har det gött. Du har mycket att vinna på att vara generös mot din sexpartner, och att få in lite mer “mänsklig kontakt” när ni ligger. Säg gärna någon eller några komplimanger, som att låta henne veta att hon är grymt snygg naken eller att hennes oralsex är det bästa… Glöm inte heller bort att ibland ta en paus för kyssar och smekningar, och tänk på att många tjejer uppskattar gos efter sex!

Lukta gott och se fräsch ut

Vill knappt behöva nämna det, men för de som inte visste… Tjejer gillar när killar tar hand om sig på samma sätt som de flesta tjejer gör. Ta alltid en dusch innan sex, sköt om munhygienen och dra gärna på någon härlig parfym. Gör ditt bästa för att se fräsch och fin ut innan ni ligger! Tycker du att tjejen ska vara rakad och len? Om det är vad du förväntar dig så se till att du gör samma sak själv. Skulle du reagera om tjejen kom till dejten med håliga och slitna gamla trosor? Just det, se då till att du lämnar dina gamla kalsonger från gymnasietiden hemma.

Bli bättre genom att prata sex

Om du vill veta vad en tjej gillar i sängen så finns det ett alldeles outstanding och unikt tips. Fråga, och lyssna på svaret. Paradoxalt nog så är det också något som de flesta tjejer gillar när det kommer till sex: att någon faktiskt försöker och vill veta vad som funkar! Många tjejer, och särskilt de med lite skinn på näsan, tycker att en snubbe som bara bryr sig om sin egen njutning i sängen är otroligt osexigt. Prata om vad ni båda går igång och gillar. Är det svårt? Det finns roliga spel och appar med ämnen som handlar om sex som man kan ge massor av inspiration. Intressanta frågor att ställa som kan göra dig bättre i sängen är bland annat:

  • Har du någon sexuell fantasi?
  • Har du någon favoritställning?
  • Finns det något särskilt du tänder på?
  • Fantiserar du om att ha sex på någon speciell plats?
  • Föredrar du kärleksfullt sex eller mer åt det hårda hållet?

Bli bättre i sängen med sexleksaker

Som jag nämnt så är tjejers anatomi inte riktigt utformad för att pleasas av bara penetration. Vill du få tjejen att njuta mer under sexet så är därför en utmärkt plan att introducera lite sexleksaker som stimulerar områden som får henne att komma. Överraska med saker som dildos, lufttrycksvibratorer, analplugg eller något annat som kan öka hennes njutning. Det är dels positivt för att hon kan njuta mer, men också en gest som visar att du bryr dig, vilket i sin tur gör dig till en bättre sexpartner!

Vi har skrivit en artikel om våra bästa Sexleksaker för Par här

Om din sexpartner gillar lite mer “kinky” sex så kan det vara kul att utforska det tillsammans och till exempel prova mjuka piskor eller ögonbindlar. Det kan göra mycket för njutningen att få utforska saker som får en upphetsad! 

Var lyhörd

Det finns kvinnor som har stenkoll och gärna berättar och visar vad som får dem att njuta. Tyvärr så är det också många som inte vet, och som kanske till och med blir lite stressade av frågan. Hör din kvinnliga sexpartner till den skaran så är tipset att prova mina andra tips och vara lyhörd. Förutom att bli bättre på att tillfredsställa din tjej så är det också sexigt när ens sexpartner är uppmärksam på vad man gillar

Såvida tjejen inte fejkar så är det ofta möjligt att märka när man gör något rätt…  

Hur märker du att du gör något som hon gillar då? Håll utkik efter det här:

  • Stönanden eller gnyenden
  • Andetag – den som är upphetsad och njuter får en tyngre andning
  • Att hon blir väldigt våt
  • Hon får orgasm

Vill du vara ännu mer tydlig kan du också be tjejen säga till när något känns extra bra. Det är ofta lättare för den lite blygare tjejen, istället för att behöva lära upp dig i vad hon gillar!

Kolla på instruktionsvideos

Vill du veta lite mer ingående om olika tekniker och vad tjejer gillar i sängen, så kan du googla en massa på nätet. Det finns massor av videos som visar saker som hur du ger oralsex eller ger en tjej fontänorgasm. Se och lär, och prova nästa gång du får chansen. Tänk bara på att samma tips inte funkar för precis alla, men väldigt ofta kan du få en “fingervisning” om vad som kan göra dig till kungen i sänghalmen. Mycket handlar om att göra saker som passar tjejers preferenser och kroppar, och det är oftast inte mekaniskt, penetrerande sex.

Även om detta kanske låter konstigt så är det faktiskt ett otroligt bra tips.

Var respektfull

Sist, men absolut inte minst: var respektfull mot den du ligger med! Du kan vara hur grym som helst på oralsex och annat men du kommer garanterat aldrig vara bra i sängen om du inte respekterar tjejen. Märker du eller säger hon att hon inte är sugen: respektera det. Tjata aldrig, utan vänta ut till en annan gång. Att känna sig respekterad och lyssnad på kommer att vara en av de absolut mest grundläggande anledningarna för att en tjej ska gilla det du gör i sängen!

Snyggt, du har bara genom att ha läst tipsen visat att du antagligen är bra på att ge tjejer vad de vill ha i sängen, eftersom research visar på viss nivå av dedikation. Jag hoppas att du har fått lite mer kött på benen och är nyfiken på nästa gång du får chansen att visa vad du kan!

Lämna en kommentar