Sexleksaker För Kvinnor

Innehållsförteckning

Stötta Kondomguiden

Denna artikel kan innehålla sponsrade länkar med utvalda produkter
Sexleksaker för kvinnor

Så du är sugen på en sexleksak? Jag vet själv att det är ganska jobbigt att hitta rätt i den djungel som finns i så gott som varje e-shop. Priset är inte heller alltid en garanti för att få en bra sexleksak! Därför tänkte jag tipsa lite om vad du kan kolla efter, och sexleksaker jag rekommenderar efter att ha plöjt igenom en stor del av marknaden. Jag har försökt få med produkter som passar olika smaker och plånböcker, för alla ska ha råd att ha kul med en ny leksak!

Förr i tiden skämdes en stor del av kvinnorna över sin sexualitet och tyckte att det var tabubelagt att prata om den. Numera vågar kvinnor uttrycka sig mer öppet om sin sexualitet och leva ut den. Kvinnor vågar testa sig fram i sexleksaksvärlden och är nyfikna på att testa nya innovativa leksaker som växer fram tillsammans med utvecklingen. 

 

 

Idag finns det otroligt många olika kategorier inom sexleksaker och utbudet för kvinnor är enormt. I och med den snabba utvecklingen kommer vi se många nyheter inom sexleksaksvärlden för kvinnor

 

Denna artikel kan innehålla sponsrade länkar med utvalda produkter. Det jag ska ta upp i artikeln är:

Varför skaffa en sexleksak?

De flesta kvinnor kommer antagligen att vara nyfikna på sexleksaker någon gång. Det kan vara under en period av att vara singel och man av någon anledning inte vill eller kan få till sex med en annan person. Men bara för att man är i en relation betyder det inte att man inte känner ett behov eller nyfikenhet av en sexleksak. Många kvinnor(och män) hävdar att “bästa sexet har man med sig själv” och så kan det faktiskt vara till viss del. Vem annan än du själv vet precis vad du behöver och vill ha? Ensamsex är underskattat och kan vara helt fantastiskt, och med en ny sexleksak kan det ta dig till ännu högre höjder. Men en sexleksak kan också vara till stor hjälp för kvinnor som ligger med andra och vill göra det sexet betydligt bättre!

De allra flesta bieffekter av sexleksaker är faktiskt positiva. Men det finns en del saker du ska akta dig för vilket en av dom är att sex kan bli ointressant då du ibland inte kan få samma orgasmer med en partner som med en sexleksak.  

Olika sorters sexleksaker

gwen mamanoleas N2ZsTxVBIN4 unsplash

Det finns en massa olika sorter av sexleksaker för kvinnor som tillfredsställer olika behov. Här listas en del av de varianter som finns!

Wands

Wands är en sorts kraftfull vibrator som förutom att stimulera känsliga delar som klitoris, blygdläppar och området kring analen också kan användas för kroppsmassage!

Dildos

Vissa kvinnor njuter mest av penetration och då är dildon det givna valet. Dildos finns både i enkla, diskreta utföranden men också i olika sexiga och spännande versioner. Tänk bara på att det i vissa fall är en föreställning att penetration skulle vara det mest njutbara när många kvinnor njuter mer av vibrationer mot klitoris eller andra känsliga delar än av att stoppa in en dildo.

Tryckluftsvibratorer

När tryckluftsvibratorerna kom för några år sen var det en revolution. Kvinnor som tidigare haft svårt för att komma hyllade dem och för många har det blivit ett måste att ha en laddad tryfkluftsvibrator i byrålådan. Tryckluftsvibratorer skickar ut en luftström som cirkulerar kring klitoris eller vilken del man nu väljer att stimulera.

Anala leksaker

Vissa kvinnor tycker att den för dem viktigaste punkten lätt glöms bort när det kommer till sexleksaker. Tjejer som inte vill att tvåan förblir ouppvaktad kan kika på den här kategorin av leksaker, där man hittar bland annat analpluggar.

5 sexleksaker för kvinnor att prova

Lite konkret då, fem val för den som vill hotta upp sexlivet lite? Här har jag samlat ihop några favoriter som är noggrant testade och utvärderade!

1. Luxy Magic wand

Passar alla!

Sinful luxy

Som sagt så är det viktigt för mig att presentera produkter i olika prisklasser när jag väljer ut marknadens bästa, eftersom jag vill att alla ska ha råd att ha bra grejer. Rocks Off Quest är ett exempel på en prisvärd och lite enklare produkt som är en bra introduktion till prostatavibratorer!

 

Funktion

Förutom att vara snygg med stilren utformning och mattsvart yta, ger den så mycket mer än bara en lyxig känsla. Vissa trivs med en vibrator som vibrerar på samma nivå som en eltandborste medan andra behöver ordentlig styrka för att njuta, och då passar denna wand perfekt. Den erbjuder tre intensitetsnivåer och inte mindre än sju olika mönster av vibrationer. Går även bra att ha i duschen då den är vattentät.

För vem?

Som sagt så passar denna för kvinnor som älskar starka och bra vibrationer! En annan anledning att skaffa just denna Wand är att du som tycker att batterier är meckigt slipper, den laddas smidigt med USB.

Prisklass

Denna wand ligger i mellanprisklassen och är helt klart prisvärd för vad man får!

2. Womanizer Premium Lufttrycksvibrator

Lyxversionen

Womanizer sexleksak för kvinnor

Är du redo för något som potentiellt kan förändra dina orgasmer för alltid? Du har antagligen hört tjejgänget prata om den redan, men har du fortfarande inte provat finns det inte mycket att vänta på.

 

Användning

Du kanske provat en lufttrycksvibrator innan, men det här är strået vassare än vanliga modeller. Den stimulerar utan direktkontakt, och har 12 olika intensiteter som var och en är en värld för sig. Något som är väldigt kul är att köra på Autopilot, då fixar Womanizern själv växling mellan de olika lägena och garanterar unik njutning varje gång!

För vem?

Lufttrycksvibratorer är en favorit bland många kvinnor men inte alla. Enda sättet att ta reda på om du är en av dem som faller handlöst ner i orgasmer av den är helt enkelt att beställa och prova! Denna exklusiva leksak är dock inte rätt alternativ för dig som behöver känslan av något stort i dig, då passar exempelvis Fun Factory Big Boss G5 bättre.

Prisklass

Smakar det så kostar det lite mer. Den som inte är säker på om lufttrycksvibratorer är helt rätt val kanske hellre vill satsa på en lite billigare variant först, exempelvis någon av Satisfyer-modellerna.

3. Sinful BumBum Silikon Analplugg Set

Sinful analplugg

Jag nämnde tidigare att allt fler kvinnor vågar och vill undersöka anal njutning. För dig som är ny på området så är det här nybörjarsetet perfekt.

Användning

De tre storlekarna passar både dig som vill börja försiktigt som dig som vill ha något större. Har du ensamsex kan bara dessa pluggar vara lite tråkigt, då kan exempelvis Womanizer eller den fantastiska wanden Sinful Luxy Magic wand kanske vara bättre alternativ. Eller varför inte använda pluggarna tillsammans med exempelvis Laid D.1 Designdildo?

För vem?

Den som vill prova analpluggar för första gången, eller den som vill ha ett prisvärt alternativ för att lära sig tycka om större och större analpluggar.

Prisklass

Ett bra budgetalternativ för ett par hundralappar. Perfekt för dig som vill se om analt är något för dig att satsa på.

4. Laid D.1 Designdildo av Silikon

laid 1 designdildo

Något att prova är en G-punktsdildo. De är utformade för att kunna stimulera även den känsliga g-punkten på framsidan av slidväggen genom en liten böj med chans till härliga fontänorgasmer!

Användning

Den här dildon är för dig som vill ha en skön men också snygg designdildo, helt enkelt för dig som värdesätter både funktion och utseende. Du kan dessutom välja den färg du gillar mest. Jag saknar vibrationer, även om den är utformad på ett nästan magiskt sätt för att komma åt helt rätt punkter! Det är också något hett med att styra stimulansen helt själv.

För vem?

Dig med en känslig g-punkt! Denna dildo är både härlig att använda själv, men kanske ännu bättre med en partner som kan försöka stimulera dig till g-punkts- eller sprutorgasm.

Prisklass

Det största minus jag kan hitta med denna dildo är priset. Det är något saftigt att lägga cirka 500 spänn på en sexleksak utan större finesser. Å andra sidan betalar man dels för design och dels för att den ligger perfekt i handen samt chansen till fontänorgasmer.

5. Fun Factory Big Boss G5 Uppladdningsbar Dildovibrator

Garanterade orgasmer

dildovibrator big boss

Vill du ha seriös njutning (och dessutom vara så gott som garanterad orgasm när experten Linn Heed gett denna dildo 5 stjärnor i Aftonbladets stora sexleksakstest) så kan du titta hit.

 

Användning

Snygg utformning och finns i olika färger, och ligger riktigt bra i handen. Dock så kan jag sakna tryckluftsströmmarna som Satisfyer Pro 2 ger, men som det ser ut idag kan man nog inte få allt i en enda leksak.

För vem?

Det perfekta valet för oss som gillar att fyllas upp ordentligt! Även ett bra alternativ för dig som vill ha en snygg dildo. Bor du med andra är en tyst dildo viktigt, och detta är en av marknadens tystaste vibratorer utan att det tummas på vibrationerna.

Prisklass

För runt 1000-lappen får du denna 22 cm långa, tysta men kraftfulla vibrator med orgasmgaranti. Funkar också perfekt när man har sex med sin partner.

Hur väljer man rätt sexleksak?

Det du kan tänka på är:

  • Vad njuter jag mest av för stimulans?
  • Hur mycket är jag beredd att betala?
  • Är design viktigt för mig?
  • Batteritid och typ av batteri

Vilken typ av stimulans njuter jag mest av?

Är du ett fan av att fyllas upp av något stort? Analt? Behöver min klitoris bli ordentligt stimulerad för att jag ska njuta?

Vaginal njutning

Tycker du det är skönt med penetrerande sex? Då kan jag rekommendera en leksak som ger dig just vaginal njutning såsom en dildo, G-punktsstav, eller rabbitstav.

Det kan också vara svårt att välja vilket material man vill ha på sin produkt. Det finns de som har en hård, slät yta och de som har en mjuk mer porös yta. En leksak med hård yta ger minst friktion och glider därmed lättare medan en mjuk stav kan upplevas som sträv. 

Stimulans av klitoris

Tycker du om klitorisstimulans? Eller har svårt att få orgasm? Testa då en leksak som stimulerar klitoris då det bevisat är det lättaste sättet för kvinnor att få orgasm. Denna typ av leksaker är ofta små, så pass små att de passar fint att hålla i handen eller lägga i trosan. De flesta har stegvisa vibrationer så att du själv kan välja den typ av stimulansnivå du önskar.

 

 

Parprodukter

Har du svårt att få orgasm under samlag eller bara vill boosta sexlivet lite med din partner? Då kan jag rekommendera en parprodukt. 

Många kvinnor upplever att det är svårt att få orgasm under ett samlag om inte klitoris stimuleras. För det problemet finns det produkter man kan använda under samlaget såsom penisringar eller samlagskulor som är riktigt sköna för båda parter.

att tänka på dildo

Hur mycket är jag beredd att betala?

Vad får din leksak kosta? Oftast är det allra svåraste i sexleksaksbranschen att hitta en bra balans mellan pris och kvalitet. 

Är designen en prioritet?

Vissa tappar suget om de drar upp en leksak som inte också ser snygg ut. För vissa är det också viktigt med en leksak som ligger bra i handen och inte känns “billig” i sin kvalitet. Ofta betalar man lite mer för dessa aspekter.

Batteritid och typ av batteri

Ofta får man vad man betalar för när det gäller batteritid. Men fundera också över om du vill ha en leksak med sladd som du slipper ladda, om du kan tänka dig att snällt vänta på laddning ibland eller om du trivs med att köpa batterier.

Nyheter bland sexleksaker för kvinnor

Det finns olika tendenser man kan märka av när det kommer till sexleksaker. En är att de blir mer och mer anpassade till kvinnors behov och inte till att göra män upphetsade. Äntligen har marknaden svarat på att de flesta kvinnor inte får starkaste orgasmerna av att fylla sig med en dildo utan istället av kraftfulla vibrationer, stimulans av klitoris och virvlande tryckluftsströmmar. En annan stor trend är appstyrda sexleksaker. En spaning är att det digitala kommer tåga in mer och mer även i världen av sexleksaker! 

Under 2020, då pandemin började härja i världen, växte branschen för sexleksaker något otroligt. Människor spenderar allt mer tid hemma och umgås mer med sina partners. Därmed började många par, men också singlar, utforska sin sexualitet på en helt ny nivå. 

Under 2020 kom lufttrycksvibratorerna att bli väldigt populära. Kvinnor använde inte bara de traditionella klitorisstimulationerna utan även de nyare lufttrycksvibratorerna som ger ut lufttrycksvågor tillsammans med vibrationer och beröring. Två av de största produkterna var Womanizer och Satisfyer. 

I och med den moderna teknik vi lever med tror jag det kommer komma många nyheter som fokuserar just på klitoris, just för att det är det är det lättaste sättet för kvinnor att få orgasm; alltså klitorisstimulation. 

Dela inlägget

Share on facebook
Share on print
Share on whatsapp
Share on email