Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Bättre Sexliv

Kan man vara beroende av sex?

I denna artikel går vi igenom begreppet sexberoende. Man kan faktiskt vara beroende av sex.

Vad är Sexberoende?

Ett sexberoende är ett slags beroende när man inte kan vara utan av sex. Det finns ingen direkt definition men man kan enkelt säga att ett sexberoende är ett beroende när det går så långt att det påverkar din vardag negativt. Det kan också vara så att det skadar dig ekonomiskt eller förstör relationer för att du är beroende av sex.
När du inte längre kan påverka själv om du har sex med personer som kan få negativa följder då kan man klassa in sig själv som kategorin sexberoende.

Det finns inga tabletter mot sexberoende men det finns andra vägar att gå när du känner att problemen börjar bli för stora.

Exempel på ett sexberoende

  • Du spelar på folks känslor för att ha sex med dom
  • Du kan inte hålla ett förhållande långsiktigt för du inte klarar av att bara ha en sexpartner
  • Du tänker på sex hela tiden och det stör dina tankar i vardagen
  • Du kan inte stoppa dig själv från att ha sex trots att det ger dig negativa följder
  • Du har mycket ångest över att du har sex
  • Du har flera sexpartners och ljuger om det
  • Du åsidosätter viktiga saker för att ha sex och det påverkar dig negativt

Vad ska jag göra om jag har problem?

Du får alltid kontakta oss på Kondomguiden för att diskutera dina problem. Det finns hjälp att få om du känner att det har gått för långt. Ofta kan det kännas som att ens egna problem inte är tillräckligt illa för att behöva hjälp. Men glöm inte att känslan kan vara densamma även om dina problem är mindre än någon annans. Känner du att du behöver hjälp så behöver du troligen det också. Var inte rädda för att kontakta oss!

Det finns inga tabletter för att minska sexlusten direkt. Oftast så är det värst hos unga under puberteten och under 20-30 åren. Sedan brukar det bli mindre och mindre. Men det spelar inte heller någon roll då det kan påverka folk på otroligt negativa sätt och därför är det viktigt att lösa problemen i tid.

Det är i princip samma sak som att ha ett spelberoende men att istället för att det är ekonomiskt du får problem så får du problem psykiskt och kanske med sjukdomar, rykten på stan eller dålig självkänsla.

Sexleksaker kan hjälpa till

Detta kanske är lite sjukt, men att ha en sexleksak som verkligen suger ut det sista ur en kan faktiskt vara en otroligt bra räddning för att lugna ner sexlusten. Detta betyder inte att kåtheten kommer att försvinna men det kan hjälpa er att göra val som är mer nyktra än om ni är otroligt kåta i stunden.
Är du tjej så hade jag till hundra procent skaffat en bra lufttrycksvibrator. (klicka på ordet för att komma till artikeln)
Är du kille så är det allra bästa en ”satisfyer för killar”


Det viktigaste skulle jag ändå säga är att bli medveten om ditt problem. Man kan inte sluta med något som du gör av ren reaktion utan att först förstå att du har problemet. Att kunna säga till sig själv att jag har problem. Hur gör jag nu?

Skapa regler och bli medveten

Eftersom du har kommit till denna artikel så antar jag att du är ganska medveten om att du har problem. Det är bra. Det betyder också att man kan börja jobba med problemen direkt och att du vet när du känner att du gör något du inte borde göra. Det är inte lätt och eftersom det kan vara svårt att prata med någon om sina problem så kan det vara perfekt att t.ex prata med någon du kan vara anonym med som oss!

Det är viktigt att dels försvåra det för dig själv men också att ställa upp regler för hur du ska bete dig när du känner att det går för långt.

Här är lite exempel på saker du kan göra:
1. Känner du dig okontrollerbart kåt – Använd din sexleksak och fundera sen på om du fortfarande borde göra det du tänker göra.
2. Om du känner att det du tänker göra kan skada dig – bestäm något du måste göra varje gång tanken kommer, gör det till en vana. T.ex ut och spring.
3. Berätta för en nära kompis att du känner att du har problem – låt kompisen bestämma om det är okej eller inte att göra det du tänker göra.
4. Förstå att du inte ska sluta ha sex. Du behöver bara komma ifrån det extrema.

Lämna en kommentar