kondomguiden logga
Bättre Sexliv, Sexleksaker för Par

Så ger du din partner en fontänorgasm – Sexleksaker för starkare orgasm

/

by Camilla Kondomguiden

/

Inga kommentarer

De beryktade fontänorgasmerna, eller sprutorgasmer som de också kallas. Många tjejer drömmer om att uppnå dem och många män om att kunna ge dem. Jag tipsar om 5 sexleksaker som ger dig kraftfullare och skönare orgasmer. 

Inlägget innehåller sponsrad reklam.

Letar du endast efter våra testfavoriter så kan du se vår vinnare för sololek här och för parlek här. Glöm inte att läsa hela artikeln för att se tipsen för användning.

Så får du en fontänorgasm

alla fortjanar en fontanorgasm

Hur man får fontänorgasm kan se lite olika ut, och för vissa räcker vanligt sex eller klitorisstimulering. Men för den som vill prova finns det vissa metoder och knep som funkar för de flesta med lite jobb. 

Det område som de flesta behöver stimulera för att få sprutorgasm är den nästan heliga ”g-punkten”. Det är ett område som sitter på främre slidväggen, en bit upp från slidmynningen. G-punkten är området som känns lite ”svampigt” och skrovligt när du känner på det. Området kan stimuleras på olika sätt, men vanligt är att ha en sexleksak som kommer åt, eller ett par fingrar som gnuggar intensivt. Det kan vara väldigt svårt att komma åt med sina egna fingrar, så ta hjälp av en sexleksak eller en partner om du har en tillgänglig. 

Oavsett hur du gör, se till att vara ordentligt kåt och förberedd och gärna vara med en person du känner dig både attraherad och trygg med. En stund innan fontänorgasmen kan det kännas som att man är på väg att kissa på sig, men det som istället händer är att en skön känsla infinner sig och vätska sipprar eller sprutar ut. 

Tips från en som gett många fontänorgasmer

Avsändaren har valt att vara anonym men här kommer iallafall hans tips om du inte är tjejen.

”Det finns en sak som funkar otroligt bra men det krävs också att den du är med är väldigt säker med dig. Hon ska vara säker inte bara på sig själv men också med att ha sex med dig. Hon måste känna att om det skulle bli en fontänorgasm att killen inte dömer henne och inte heller att det är ett krav att hon måste få det.

Det är lite som meditation, förvänta dig ingenting så får du bäst resultat. Var i nuet och försök att släppa allt, alla tankar och bara låta allt gå som det vill.

Det själva praktiska tipset är otroligt mycket glidmedel samt ett längre förspel på 15-20 minuter, kanske där du masserar henne med massageolja och helt enkelt får henne att lugna ner sig. Smek henne överallt och så fort hon vill börja röra dig få henne att ligga ner igen.

För att sen få till fontänorgasm så är det viktigt att du stimulerar G-Punkten. Och det gör man enklast genom att ta långfingret och ringfingret in och upp i vaginan. Ha pekfingret och lillfingret på rumpan när du börjar långsamt.

Sedan fortsätter du lite snabbare och lite hårdare om du känner att tjejen tycker om det. Och när det närmar sig orgasm kan man köra snabbt upp och ner. G punkten är inte alls lika känslig som klitoris men vissa människor kan ändå vara känsliga. Vissa tjejer har fått sina första fontänorgasmer enligt denna metod med mig. De andra har fått de när vi använde oss av både detta och en vibrator. ”

stimulera g punkt basta satt

Sammanfattning av fontänorgasmtips

Tipset är otroligt bra och funkar i många fall. Vi var tvungna att använda oss av mycket glidmedel men också en vibrator när jag och min partner testade första gången. Det som är viktigt är att ha en vibrator som inte är för krånglig att hålla eftersom du vill att tjejen ska slappna av och att du inte ska behöva jobba för mycket själv.

Sätt vibratorn på en låg vibration och ha den nästan lite ”i bakgrunden”.

Vi använde oss av en av våra favoriter:

lovense lush 3Lovense Lush 3
Helt nya funktioner!
En premiumvibrator som passar alla tillfällen
|

Sexleksaker för starkare orgasmer och sprut

Det finns också sexleksaker som kan ge dig eller din partner en extra skjuts på vägen mot fontänorgasm. De kategorier av leksaker jag tycker att du ska kolla in är:

  • G-punktsdildos
  • Lufttrycksvibratorer
  • Knipkulor

Är G-Punktsdildo det bästa man kan använda?

Det bästa man kan använda för att få en fontänorgasm är troligen en G-Punktsdildo. Anledningen är att de allra flesta människor inte kan få någon fontänorgasm om man inte stimulerar G-punkten. En G-Punktsdildo är speciellt utformad för att kunna vinklas upp mot området och stimulera G-punkten.

Luftrycksvibrator för fontänorgasm

Man kan även använda sig av lufttrycksvibratorer för att få en fontänorgasm men då krävs det ofta mer än bara vibratorn. En stimulering av G-punkt samtidigt som en lufttrycksvibrator kan vara räddningen för orgasmen. Den stora anledningen är troligen inte för att lufttrycksvibratorn hjälper till med fontänorgasmen i sig men hjälper till att släppa på gränserna och bli mer i nuet med en starkare orgasm.

Knipkulor för träning

Knipkulor kan användas för att lära sig att kontrollera sina orgasmer bättre. De hjälper också till för att få hårdare sammandragningar och starkare orgasmer vilket i sig kan leda till att du känner mer kontroll när du är på väg att få en sprutorgasm. Läs mer om knipkulor här.

Kan alla kvinnor få en sprutorgasm?

Om alla kvinnor kan få sprutorgasm är nog svårt att bevisa eller motbevisa. Det som däremot är bra att veta för dig som tror att du eller din kvinnliga partner hör till de som inte kan är att det är fler än du tror som kan få sprutorgasmer! Många kvinnor har gått runt och trott i hela sina liv att det inte kan hända dem tills de kanske träffar en ny partner som kör nya tricks eller läser på och sen lyckas uppnå dem. Ett steg på vägen är att sikta på starkare och skönare orgasmer så kommer den berömda fontänen ofta på köpet!

sexleksaker for fontanorgasm

Sexleksaker för fontänorgasm

Vi kommer helt enkelt hålla det till två olika kategorier och det kommer vara bra starka vibratorer som man kan använda tillsammans med vårat tips men också G-punktsvibratorer för er som inte vill eller för er tjejer som vill testa själva!

En favorit för fontänorgasmer
Lovense lush 3 1

Lovense Lush 3 G-Punkt och klitorisvibrator

Allt i ett – Kan användas till mer än bara fonänorgasmer

G-Punkts formad

Endast Silikonmaterial


Vi har tidigare haft denna vibrator som en av våra favoriter för både par och tjejer. Lovense kan användas till otroligt många saker och den är inte bara bra för att den är enkel att använda under sexet men också för att du t.ex kan ta med den på en fest.

Men eftersom denna artikel handlar om fontänorgasmer så vill jag ändå slå ett slag för denna då denna produkt funkade första gången jag och min partner gav mig en fontänorgasm. Anledningen som jag skulle säga var att den var enkel att använda. Om man t.ex jämför med en Satisfyer pro 2 som är den mest sålda lufttrycksvibratorn i Sverige så är denna bättre eftersom storleken är för stor.

Denna är perfekt att lägga/hålla på klitoris när man samtidigt använder sig av tipset du tidigare läst om. Läs det här.

Se produkt på M-Shop

Testvinnare hos Aftonbladet!
LAID D.1 DESIGNDILDO

Laid D.1 G-punktsdildo

Ingen vibration men utformad för G-punktstimulering

Medicinskt silikon

Vad är anledningen till att vi valt denna produkt? Jo. Denna produkt är utformad på bästa sätt för att komma åt G-punkten. Den är som vårat tips med fingrarna fast med en solid och stark dildo. Detta gör helt enkelt jobbet med fingrarna lite enklare och lite mer mjukare för de som är känsliga.

Produkten är utformad för att på enklaste sätt kunna stimulera G-punkten. Denna produkt används på allra bästa sätt tillsammans med en vibrator men den funkar också väldigt bra för om du som ensam tjej vill försöka få fontänorgasm. Ett exempel hade kunnat vara denna.

Även tipset som finns på hemsidan visar lite som vi tidigare berättat att man kör produkten upp och ner istället för mer in och ut.

instructions for dildo

På med mycket vattenbaserat glidmedel och hör av dig till oss när du lyckats få din första fontänorgasm och vad du var tvungen att jobba med!
Se produkt (mshop)

Billigare alternativ
satisfyer vibes master

Satisfyer Vibes Master

En billigare G-punktsstimulator

Utformad för att stimulera G-punkt

En sexleksak att kika på för dig som siktar på fontänorgasm. En rejäl G-punktsvibrator som med sin 4,5 cm diameter fyller upp dig ordentligt och kommer åt de rätta ställena. Vissa lite trängre kvinnor har tyckt att tjockleken gör den lite svår att vinkla rätt, så är du väldigt liten kan Laid D.1 vara ett bättre val. Satisfyer Vibes Master ligger inte bara skönt inuti dig utan också i handen. Med 12 olika program kan du variera dina njutningsstunder ordentligt och hitta ett läge som passar just dig!

Den stora skillnaden på denna produkt och de andra är att denna helt enkelt känns lite mer ”billig” och den kunde varit lite enklare att hantera. Greppet är inte speciellt vältänkt så det blir lite fel när knapparna sitter på ovansidan och man gärna vill hålla handen där.
Se produkt (mshop)

Sexleksaker som ger starkare orgasmer

Du läste rätt: sexleksaker kan faktiskt vara en hjälp på vägen i att ge starkare orgasmer genom att stärka bäckenbottenmuskulaturen. Kvinnors bäckenbottenmuskulatur försvagas naturligt med åldern och exempelvis efter att man fött barn. Du har säkert hört att man ska göra knipövningar tidigare, men det är viktigt att ta tipsen på allvar och inte bara avfärda dem som tråkigt tjat. Förutom att ge mer kraftfulla orgasmer så bidrar starka bäckenbottenmuskler också till att förebygga urininkontinens som annars ofta kommer med åldern. Ser du några anledningar till att inte börja träna några av dina viktigaste muskler? Nä, just det!

Knipkulor för bäckenbottenträning

Knipkulor eller geishakulor är inte bara sexigt. De är också vad du behöver för att träna upp dina orgasmmuskler! Geishakulor kommer i många olika storlekar, vikt, och prisklasser. För att kunna kontrollera och lära sig bli säkrare med sina orgasmer så är bäckenbottenträning något som är otroligt kraftfullt.

Kegel Sinful träningSinful Kegel Excerciser – Knipkulor
+ Få en guide på köpet
+ Olika storlekar
|

Du kan läsa vår artikel om det här

G-punktsvibratorer

GPUNKTEN 1 removebg preview 1

För den som söker sprut är ofta G-punkten det du behöver komma åt, och det kan vara svårt med fingrarna. Med en G-punktsvibrator ser du till att komma åt det känsliga nyckelområdet och ser till att det får den omsorg den behöver för att ta dina orgasmer till nästa nivå.

Tryckluftsvibratorer – en revolution för kvinnlig orgasm

Länge var det antagligen män som inte vet så mycket om tjejers njutning som utformade sexleksaker. För några år sen hände det som skulle ha hänt för länge sen: en sexleksak utformad för kvinnors kroppar kom äntligen ut på marknaden. Lufttrycksvibratorer är annorlunda från många andra sexleksaker i hänseendet att de inte penetrerar, utan istället suger och smeker klitoris med ett lätt lufttryck. Många kvinnor har gråtit av lycka över att antingen ha fått sin första orgasm, eller fått uppleva hur en orgasm kan kännas.

LUFTTRYCK MED ORGASMGARANTI

Läs vår artikel om lufttrycksvibratorer

Här kan du läsa om våra bästa tips när det kommer till lufttrycksvibratorer.

Andra sätt att få starkare orgasmer

Att stärka sina muskler är naturligtvis inte det enda som bidrar till starka orgasmer. En viktig aspekt är att se till att vara nöjd med sitt sexliv och hålla passionen uppe i sänghalmen med sin partner. Hur starka muskler du än har behövs både psykisk och fysisk tillfredsställelse för att använda musklernas potential. Här följer några tips på hur du och din partner kan öka temperaturen i sängen och förbättra orgasmerna:

  • Ladda ner en sexapp att använda tillsammans
  • Köp lite nya underkläder till dig eller din partner
  • Prova nya saker i sexbutiken som sexleksaker, massageoljor eller roliga kondomer
  • Träffa rätt sexpartners

Ta orgasmerna till nästa nivå med en sexapp

Det finns en massa roliga appar att prova med nya tips och tricks för att lättare få orgasm. Förutom att apparna kan guida dig och din partner till nya sätt att njuta på och komma åt känsliga punkter, så kan det vara något sexigt med att låta en tredje part (i detta fall en app) ta kontrollen! Sök där du laddar ner appar så kommer du få flera förslag på appar att prova.

Vad är en orgasm?

Vad det är för fantastiska saker som händer rent fysiskt när man får en orgasm kan grovt sett delas in i två delar. Det fantastiska är att vi faktiskt kan påverka hur starka orgasmer vi får på olika sätt.

  1.  Muskelsammandragningar
  2.  En explosion av hormoner och signalsubstanser

En orgasm är muskelsammandragningar

Det som händer när du får en stark orgasm känner du antagligen både hos dig själv och den du har sex med. Musklerna kring könsorganen drar ihop sig som i en lång, skön kramp. Det gäller faktiskt för både kvinnor och män, men kvinnors muskelsammandragningar är starkare. 

Ge dig själv en explosion av hormoner och signalsubstanser

När du får en orgasm får du en riktigt stark cocktail av olika kemiska reaktioner. Förutom att ge njutning så får de både din kropp och psyke att må riktigt bra. Inte konstigt att vissa blir beroende av sex!

 

Lämna en kommentar